Kocasinan Kaymakamlığı tarafından geçen yıl başlatılan ‘Yaşlılarımız Baştacımızdır’ projesi kapsamında bu yıl 69 yaşlıya Ramazan ayı boyunca hergün evlerine iftarlarını açmaları için yemek götürülecek.
Kocasinan Kaymakamlığının yürüttüğü proje kapsamında bakıma muhtaç 69 yaşlının evine hergün iftarlarını açmaları için 4 çeşit sıcak yemek götürülecek. Konu ile ilgili bilgi veren Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, “Biz Kaymakamlık olarak geçen yıl başlattığımız ‘Yaşlılarımız Baştacımızdır’ projesi çerçevesinde 90 civarında yaşlı vatandaşımızın ev temizliklerini ve bakımlarını yapıyoruz. Bizim görevli arkadaşlarımız da belirli aralıklarla yaşlılarımızı ziyaret ediyor. Biz de mütevelli heyetimizle birlikte vakit buldukça yaşlılarımızı ziyarete gidiyoruz” diye konuştu.
Candan ayrıca, “Bu projeler kapsamında geçen yıl iftarda 54 yaşlımıza 4 çeşit sıcak yemek götürülmüştü. Bu yıl da sayıyı 69’a çıkarttık. Bu 69 yaşlımıza 4 çeşit yemek götürüyoruz. Özellikle Kayseri’de bu şekilde hayır işlerine çok önem veriliyor. Değişik kurumlarımız bu şekilde iftar programları yapıyorlar. Bunun bir adım ötesi gibi düşünerek biz de Kocasinan ilçesinde oturan bakıma muhtaç yaşlılarımıza yemek götürüyoruz” şeklinde konuştu.
Evlerine yemek getirilecek olan yaşlılar ise, yapılan projeden dolayı Kocasinan Kaymakamlığına teşekkür etti.