25 Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Hasan Basri Kurt AK Parti İl binasında yaptığı basın toplantısı ile Aday Adaylığını açıkladı.
Samsun Milletvekili Aday Adayı Hasan Basri Kurt açıklamasında şunları söyledi;

AK Parti Samsun İl Başkanlığı Toplantı salonunda yoğun bir kalabalığa hitap eden Kurt, "1978 yılında Samsun'da doğdum. Aslen Kavak Çalbaşı köyündenim. Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler eğitimi aldım, 2003 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetici olarak görev yapmaktayım. İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜMENİN TEMİNATI SANDIKTIR

7 haziran da yapılacak olan genel seçimlerde, Samsunumuzu TBMM'de temsil etmek üzere, milletvekili aday adaylığı başvurumuzu il başkanlığımıza yaptık. Bu sürecin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Demokrasinin teminatı sandıktır. Türkiyemizde istikrarın ve geleceğe emin adımlarla yürümenin teminatı sandıktır. Son 12 buçuk yılda, bir çok kereler farklı yöntemlerle yok sayılmak istenen milli iradenin teminatı da sandıktır.

AK Partimiz kurulduğu günden bu yünü gerçekleyen tüm seçimlerden oylarını arttırarak çıkmış, her seferinde milli iradenin önünde set olan, ülkeyi karanlık günlere götürmek isteyen mihraklar karşısında sandıktan aldığı vekaleti namus bilerek yılmadan, yorulmadan, usanmadan mücadele etmesini bilmiştir.
Bu vesileyle bu kutlu yürüyüşe Samsun'dan destek veren herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

BU BİR KUTLU YÜRÜYÜŞTÜR

Bizler bugün bu kutlu yürüyüşün yeni bir merhalesine gelmiş bulunuyoruz. Yeni Türkiye, güçlü bir gelecek kurma yolunda, bir menzile daha varmak üzereyiz.
Mensubu olmakla gurur duyduğumuz AK Parti içinde biz de bugün yeni bir vazifeye talip olduk. İlimiz, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.