Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Uşak’ta faaliyet gösteren bankaların şube müdürleri ile bir araya geldi.
UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mehmet Sesli, UOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve banka müdürlerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda UOSB’nin mevcut durumu ve hedeflenen projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Başkan Ali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada “Tüm Dünya’da sanayicilerin üretim ve ticaret yapabilmesi için, sağlıklı bir finans kaynağına ihtiyacı vardır. Bizler Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak bu ihtiyacı karşılayabilmek adına, Bölgemizde bir adet olan banka şubesi sayımızı, ikiye çıkarttık. Sağlıklı bir finans olmadan üretim, üretim olmadan istihdam, istihdam olmadan kalkınma olamaz. Ülkemizin ve İlimizin daha iyi yerlere gelebilmesi için finans kritik bir öneme sahiptir. Sizlerin de bu önemin farkında olduğunuzu ve bu amaç doğrultusunda çalıştığınızı görmekteyim. Bölgemizi daha iyi noktalara getirebilmek için birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Önemli gördüğümüz projelerimizin başında UOSB Finans ve Ticaret Merkezi bulunuyordu ve 2014 yılı başında projesini hazırladığımız finans ve ticaret merkezimizi çok kısa bir sürede yaparak sanayicilerimizin ve UOSB çalışanlarının hizmetine sunduk. Bu merkezde 15 adet dükkân ve 2 adet banka şubesi faaliyet göstermektedir. Gelecekte bir banka şubesi daha açma yönünde çalışmalarımız var. Ayrıca ikinci iş ve ticaret merkezimizi de açma konusunda projelerimizi hazırladık, bu yeni merkezde 18 adet iş yeri açmayı hedefliyoruz. Bunun yanında 3. Bölge çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte, yeni bölgemiz için birçok yatırımcı şimdiden taleplerini tarafımıza iletmiş bulunmakta, yeni bölgemizi açtığımızda 644 hektar olan UOSB alanı 840 hektar seviyelerine ulaşacak. UOSB için en önemli projelerden bir tanesi de diğer Organize Sanayi Bölgelerine de örnek olan, UOSB gölet projesi idi. 2014 yılı içerisinde UOSB göletlerinin inşaatı başladı ve inşaatlar hız kesmeden devam etmekte. Uşak Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyüyen bir aile, 2010 yılında 8.800 olan UOSB istihdamı bugün 11.750 seviyesine ulaşmıştır. 2023 yılında bu rakamın 20.000 seviyesine ulaşacağını ön görmekteyiz. 2010 yılında metrekaresi 10 Dolar’a satılan UOSB arsaları şu an 50 Dolar’ın üzerinde satılabilmektedir. Büyüme ve gelişmenin hiç durmadığı, hız kesmeden devam ettiği bölgemiz geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Finansman bu gelişme ve büyümenin devam edebilmesi için kritik öneme sahiptir. Sizlere bölgemize sağladığınız destekler ve davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Toplantı banka şube müdürlerinin, Uşak Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki görüşlerini dile getirmelerinin ve yenilenen Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasını gezmelerinin ardından son buldu.