Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yoğun şekilde etkisini gösteren gösteren kar yağışı nedeniyle Çanakkale-İstanbul yolu ulaşıma kapandı. Yollarda mahsur kalan vatandaşlar saatlerce kurtarılmayı bekledi.
İlçede tipi şeklinde etkili olan kar yağışı sebebiyle ilçe merkezi kısa süre içerisinde beyaza büründü. Kar yağışına zincirsiz ve kar lastiksiz yakalanan sürücülerin araçları yollarda kaldı. Rüzgarın da etkili olduğu ilçede vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Şehir merkezinde oluşan buzlanmalar nedeniyle Malkara Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları yapıldı.
Yağış nedeniyle Malkara’dan geçen D-110 karayolunda da ulaşımda aksamalar yaşandı. Keşan istikametinde yağışın yoğun olduğu yollarda buzlanma gözlenirken, karayolları ekipleri Malkara-Keşan ve Malkara-Tekirdağ güzergahında tuzlama çalışmaları yaptı. Çanakkale-İstanbul yolu ulaşıma kapanırken, Malkara ve Tekirdağ Bölge Trafik ekipleri kar yağışı boyunca yollarda alarm durumuna geçti.
ÇOK SAYIDA KAZA OLDU
Kar ve don kazaları da beraberinde getirdi. Kar yağışının başladığı sıralarda ilçe merkezi ve D-110 karayolunda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Soğuk havada zor anlar yaşayan kazazedeler, saatlerce araçlarında kurtarılmayı bekledi.