RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı alanda incelemede bulundu.

Kasap, başkan yardımcıları Mustafa Altay ve İsmail Hakkı Soba ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yeniköy Mahallesi'nde yapımına başlanan Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm projesinin Rize'nin prestij projesi olduğu ifade eden Kasap, "Kentsel dönüşüm Rizeli hemşehrilerimizin bir an önce bitmesini beklediği bir projedir. Projenin gerçekleşmesinin önünde var olan engelleri hep birlikte ortadan kaldırarak ilgili müteahhit firmaya yer teslimi yaptık ve çalışmalar başladı" dedi.

Kasap, ilgili firmayla yapılan protokol çerçevesinde şartlar el verdiği sürece 20 ay içerisinde projenin tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Harfiyat ve inşaat çalışmalarının yürütüleceği bu bölgede bulunan vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tabii ki zorluklar yaşayacağız. Özellikle Orta Cami bölgesinden şehir içerisine doğru ağır tonajlı araçlarımız işleyecek. Bu bölgede trafik güzergahındaki akışın sağlanması yolunda vatandaşlarımızın, esnafımızın ve sürücülerimizin bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Zahmetsiz rahmet olmadığı gibi, inşallah kısa sürede hep birlikte sabırla bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz."