Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi tarafından başlatılan “Erzurum’un Şairleri İlçelerde” programlarının birincisi Uzundere ilçesinde yapıldı.
Erzurum’un şirin ilçelerinden olan ve son yıllarda yöneticilerinin başarılı çalışmaları ile sık sık adından söz ettiren Uzundere, Erzurumlu şairleri konuk etti.
“Fethin 562.yıldönümünde Erzurumlu Şairler Uzundere’de” programı ile ilçe halkı ve öğrencilerle bulunan şairler, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı M.Halis Özsoy’un da katıldığı şiir dinletisinde İstanbul ve fetih temalı şiirlerini seslendirip, program sonunda kitaplarını imzaladılar.
Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli kültür, sanat ve edebiyatın şehirlerin, ilçelerin insan malzemesinin büyütülmesinde manidar bir yeri olduğunu hatırlatarak, özellikle öğrencilerin kitap okumalarını tavsiye etti. Dernek olarak eli kalem tutan herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden İspirli Kaymak Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı M.Halis Özsoy’a teşekkür ederek bu tür faaliyetlerde her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.
Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy TYB Erzurum Şubesi’nin faaliyetlerini beğenerek izlediklerini dile getirdi. İlçeye gelen şairleri isimleri ile tek tek öğrencilere söyleyerek onları tanımalarını isteyen Özsoy, Kaymakam Uzan’ın Uzundere için bir şans olduğunu el ele vererek iyçe halkı için bu tür faaliyetleri daha da artırmak istediklerini belirtti.
Kaymakam Hacı Arslan Uzan; Erzurumlu şairleri ilçelerinde görmekten mutlu olduklarını, TYB Erzurum Şubesi’nin bu programlara Uzundere’den başlamasının önemli olduğunu söyleyerek TYB Erzurum Şube Başkanı İspirli’ye ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Şehirlerin; yol, kaldırım, binalardan ibaret olmadığını, ruhların da kalkınması, ayağa kalkması için özellikle şiirin büyük katkısı olduğunu söyleyerek dinletiye katılan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Prof.Dr.Ömer Özden’in “Şair kimdir, şiir nedir?” başlığı altında yaptığı konuşmanın ardından program devam etti.
Erzurumlu şairler; Ali Köseoğlu, Ali Kurt, Harun Kazan, M.Yaşar Genç, İsmail Bingöl, Reşat Coşkun, M.Hanefi İspirli’nin şiirlerini okumalarının ardından öğrenciler şairlere kitap imzalattılar.