Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Gençlik Masası tarafından organize edilen Süleyman Seba Gençlik Futbol Turnuvası oynanan final maçı ile sona erdi. Ceyhan Altınyıldız ve Borsa Spor arasında yapılan final maçında gülen taraf 4-1’lik skorla Ceyhan Altınyıldız Spor oldu.
Geçtiğimiz aylarda hayata veda eden Türk Futbolunun efsane isimlerinden Süleyman Seba’nın adını taşıyan gençlik turnuvası 27 Ocak’ta Bayraklı Belediyesi Şehit Ümit Boz Spor Tesisleri’nde start aldı. Her bölgeden ve yaştan katılımcılığının bulunduğu ve 270 gencin ter döktüğü turnuvada 18 takım yer aldı. Karşılaşmalarda sporcular önlerinde Seba’nın fotoğrafının yer aldığı formaları giydi. Grup maçlarının ardından finale kalan Ceyhan Altınyıldız Spor-Borsa Spor karşılaşmasında gülen taraf 4-1’lik skorla Ceyhan Altınyıldız oldu. 3.’lük, 4.’lük maçında ise Soğukkuyu Spor-Halit Özpirinç Onur Mahallesi karşı karşıya geldi. Turnuvada Soğukkuyu Spor üçüncülüğü, Halit Özpirinç Onur Mahallesi ise dördüncülüğü elde etti.
“SEBA’YI ANMAK VE HATIRLATMAK İSTEDİK”
Final müsabakasının ardından Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, futbolculara ve takım yöneticilerine plaket ve kupalarını takdim etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, “Bu tesisi yaparken birçok eleştiri aldık. Şimdi herkes memnun. Sonra giderek tesislerin sayısını artırdık. Yakında Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştireceğiz. Yeni tesisler yapmaya devam edeceğiz. Sporun ve sporcunun olduğu her yerde güzellik, barış, kardeşlik vardır. Bu yüzden amatörle uğraşan ve emek veren sevgili futbolcularımız, yöneticilerimiz hepiniz Türk sporunun gerçek bir kahramanısınız. Hepinizi kutluyorum. Bir amatör ruhla, siyah-beyaz sevgisiyle Beşiktaş’ı en zor günlerinden alıp göklere çıkaran efsane yöneticimiz Süleyman Seba’yı bu turnuvayla anmak ve hatırlatmak istedik” dedi.
BELEDİYE DESTEĞİ SÜRECEK
Başkan Karabağ spordan, sanata birçok alanda belediye olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Bayraklı artık dudak bükülen bir bölge değil. Emlak değerlenin tavan yaptığı, kent merkezinin yaratıldığı güzel bir ilçe oluyor. Elimizden gelen değişikliği yapmaya devam edeceğiz. Spordan, sanata, eğitimden, sağlığa kadar her türlü çabayı belediye desteği ile sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni spor aktivitelerini hayata geçireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, dereceye giren takımlara kupalarını verdi.