Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ilıca Çermik Festivali tüm coşkusuyla sürüyor. Festivalin ikinci günü etkinlikleri buzağı yarışmasıyla başladı, ardından TRT sanatçısı Tülay Özer Akköse ve Erzurumlu ünlü sanatçı Yavuz Değirmenci konseri ile devam etti. Değirmenci ile birlikte sahneyi paylaşan ve Bekçi Bekir rolüyle ünlenen Erzurumlu Hacı Ali Konuk skeçleri ve yöresel oyunlarıyla katılımcıları kahkahaya boğdu.
BUZAĞILAR YARIŞTI
1. Ilıca Çermik Festivali’nin ikinci günü etkinlikleri buzağı güzellik yarışmasıyla başladı. Hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen buzağı yarışmasına ilçeden 12 vatandaş buzağılarıyla katıldı. Aziziye İlçe Tarım Müdürü Ümit Koç’un başkanlığından oluşan komisyonun önünde temizledikleri ve süsledikleri buzağılarıyla kıyasıya yarışan çiftçiler, birinci olmak için mücadele ettiler. Piste çıkmakta direnen bazı buzağılar, sahipleri tarafından süt biberonuyla ikna edilebildiler. Yarışmada jüri üyeleri, burun, göz, yürüyüş, vücut yapısı, dış görüntüsü, derisi, tüyleri ve ırk özelliklerini değerlendirerek dereceye giden buzağı sahiplerini belirlediler.
Yarışma sonunda buzağılarıyla birinciliği Yılmaz Topçu, ikinciliği Hacı Yurtsever, üçüncülüğü ise Fikri Ağcı aldı. Yarışmada birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye 150 lira para ödülü, diğer katılımcılara da hayvan yemi verildi. Ödüller Başkan Orhan tarafından takdim edildi.
ORHAN: BAYRAM HAVASINDA BİR FESTİVAL COŞKUSU YAŞIYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bu yıl ilkini düzenledikleri festivalde amacın, 7 Mayıs’taki vurguyu ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Bu tarihlerde kaplıcalardaki şifalı suların, daha da şifalı olduğunu ifade eden Orhan, "Ilıca’nın çok eski tarihinde halk bir araya gelerek festival havasında geçiriyordu. Biz bunu günümüze taşıdık. Bu festivalde amacımız Ilıca’nın tanıtımına katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirerek, birlik ve beraberliği sağlamak." dedi.
DADAŞLAR FASIL EKİBİ VE TÜLAY ÖZER AKKÖSE COŞTURDU
Festival daha sonra Erzurum Dadaş Fasıl ekibi sahne aldı. Yöresel türküleriyle festivale renk katan Dadaş Fasıl ekibinin ardından sahne alan TRT sanatçısı Tülay Özer Akköse, muhteşem sesiyle festivale katılanları mest etti. Dadaş Fasıl Ekibi ve Tülay Özer Akköse ile coşan katılımcılar ikinci günde muhteşem bir finale tanıklık ettiler.
YAVUZ DEĞİRMENCİ-BEKÇİ BEKİR BÜYÜLEDİ
Festivalde ikinci günün son konukları Erzurumlu usta sanatçı Yavuz Değirmenci ve TRT’de yayınlanan ‘Seksenler’ dizisinde ‘Bekçi Bekir’ karakteriyle ünlenen Erzurumlu sanatçı Hacı Ali Konuk oldu. Yavuz Değirmenci’nin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin arasına skeçleriyle giren Bekçi Bekir, katılımcıları kahkahaya boğdu. Zaman zaman sahneden inerek seyircilerin arasına giren Yavuz Değirmenci ve Bekçi Bekir büyük ilgi gördüler. Gecede konser veren Tülay Özer Akköse’ye yöresel ürünlerden oluşan hediyeleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından verilirken, Yavuz Değirmenci ile Bekçi Bekir’e de hediyeleri Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi tarafından takdim edildi.
GENEL SEKRETER YARDIMCISI ÜNSAL KIRAÇ GECEYE DAMGA VURDU
Festivalin ikinci gününe damga vuran bir diğer isim de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç oldu. Yavuz Değirmenci’nin talebi üzerine sahneye çıkan Kıraç okuduğu şiirle katılımcıları büyüledi. Gecede ulusal televizyon kanallarında yayınlanan ses yarışmalarında görev alan ve Doğu Anadolu Bölgesi birinciliği bulunan Ilıcalı genç sanatçı Rıdvan Adede de seslendirdiği türküyle mest etti.
Yavuz Değirmenci ile Bekçi Bekir’in sahne aldığı ikinci günün akşam finalinde ise protokol üyeleri de sahneye çıkarak türküye eşlik ettiler.
KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU
Festivale Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak ile muhtarlar ve vatandaş katıldı.
Festivalde Aziziye ilçesine hizmetlerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de unutulmadı. Başkan Sekmen adına Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever’e de Aziziye Belediyesi tarafından hazırlanan el emeği göz nuru hediye, Başkan Yardımcısı İlhan Umut Akdaş tarafından takdim edildi.