Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) tarafından düzenlenen 6. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, Antalya’da 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde başladı. TOF Genel Sekreteri Sirer Aydın, Türkiye ile birlikte 7 ülkenin yarışlara katıldığını ve toplam 570 sporcunun olduğunu söyledi.
2-5 Nisan tarihleri arasında 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde üç gün sürecek yarışlarda Türkiye başta olmak üzere, Polonya, Almanya, Rusya, Gürcistan ve Estonya’dan bu turnuvaya katılan sporcular Klasik ve Makaralı yay kategorilerinde yarışacaklar.
Bu turnuvayı 2009 yılında vefat eden Okçuluk Federasyonu Başkanvekili Kahraman Bağatır anısına düzenlediklerini söyleyen TOF Genel Sekreteri Sirer Aydın, “Bu yıl 6’ncısını yapıyoruz. Ulusal anlamda başlattık biz bu yarışları ama daha sonra yabancı ülkelerde katılmak istediklerini bizlere iletti. Bu sene 6 tane yabancı ülke katıldı. Yabancı ülkelerden yarışmalara katılan 63 sporcu bulunmakta. Toplam sporcu sayımız kalabalık olmak kaydıyla 570 kişi. Türkiye’den 35 ilden katılım oldu. Yarışmalar devam ediyor” dedi.
Yarışmayı uluslararası yapmak gibi bir düşünceleri olduğunu ifade eden TOF Genel Sekreteri Sirer Aydın, kesin bir karara varamadıklarını belirtti. Aydın, “Uluslararası mı yapsak yoksa bu düzeyde devam mı etsek diye karar vermeye çalışıyoruz ama bu konudaki çabalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
“MİLLİ TAKIM SPORCULARI SEÇİLDİ”
Yarışma öncesinde milli takım sporcularının seçildiğine de değinen Genel Sekreter Sirer Aydın konuşmasını şöyle tamamladı:
“26 Temmuz tarihinde yapılacak Danimarka’nın Kopenhag şehrindeki dünya şampiyonası için sporcular zaten seçildi ama bu turnuvanın şöyle bir özelliği var; ’bu yarış sezonun ilk açık hava yarışı olma özelliği taşıyor.’ Salon yarışlarından açık havaya geçilen bir yarışma. O yüzden çok önemli bir yarışma.”