Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu’na katılacak sporcular için numara dağıtımı yapıldı. Numara dağıtımının ardından düzenlenen makarna partisi ile de sporcular yarış öncesi enerji depoladı.
Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve Halk Koşusu heyecanı, numara dağıtımı ve makarna partisi ile start aldı. Sukaypark’ta kurulan başvuru masalarına gelen binlerce kişi yarışlara katılmak için kayıt yaptırdı. Yarışacak olan sporculara yarış numaraları, kıyafet, şapka, tişört ve gözlük dağıtıldı. Numara dağıtımının ardından düzenlenen makarna partisi ile de yarışlara katılacak 7’den 70’e yüzlerce kişi keyifli bir gün yaşadı.
Uluslararası Tarihi Kent Koşusu 19 Nisan 2015 Pazar günü saat 10.00’da Tophane Saltanat Kapı’dan start alacak. Koşuya katılan sporcular, Atatürk Caddesi, Haşim İşcan Caddesi, Altapırmak Caddesi ve Çekirge Caddesi’nin dolaşılmasının ardından Pınarbaşı Meydanı’nda sona erecek 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için mücadele edecekler. 4 kilometrelik Tarihi Halk Koşusu da yine Tophane’deki Saltanat Kapı’dan başlayıp Pınarbaşı Meydanı’nda son bulacak. Uluslararası boyut kazanan Tarihi Kent Koşusu’na yurtdışından da ilgi büyük. Kenya, Etiyopya, Fas ve Nijerya gibi Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinden de katılan onlarca yabancı sporcu koşuda ter dökecek.
Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’na katılacak sporculara ve vatandaşlara başarılar dileyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her iki koşumuzu da bu yıl binlerce başvuru yapıldı. Sadece Türkiye’den değil birçok ülkeden sporcular Uluslararası Tarihi Kent Koşusu’na katılmak için Bursa’ya geldi. Büyük bir coşku ve heyecana sahne olacak olan Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve Tarihi Kent Halk Koşusu’na katılacak olan tüm sporculara başarılar dilerim” dedi.
Tarihi Kent Koşusu bu yılda TRT tarafından naklen yayınlanacak.