Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yeni takımıyla çıktığı ilk antrenmanında, 4 ya da 5 transfer yapabileceklerini ve yabancı kuralının da Türk futboluna olumlu yansıyacağını söyledi.
Antalya’nın Belek İlçesi’nde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Kayseri Erciyesspor, yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek ile bu akşam ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Antrenman öncesi futbolcularıyla bir konuşma gerçekleştiren Özdilek, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Kayseri ekibinde yapacağı işleri anlattı.
Deneyimli teknik adam, bugün itibariyle takımla birlikte olmaya başladıklarını hatırlatarak, “Akşam kampa katıldık. Takımımızın da bugün ikinci idmanı. İkinci yarı için yeni bir birliktelik. Her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olsun. Bulunduğumuz konum itibariyle yerimizden memnun değilim. Daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Bunun çalışması içerisinde olacağız. Çok fazla da zamanımız yok. Ortalama 15 gün sonra ligler başlıyor. İlk maçımızı oynayacağız. Biliyorsunuz şu anda Afrika Kupası oynanıyor ve orada da olan futbolcularımız var. Onlar bugün itibariyle aramızda değiller. Ülkelerinin durumlarına göre geri dönüşleri olacak. Transfer çalışmalarımız var. Takımımıza 4 ya da 5 tane futbolcu katmayı düşünüyoruz. Bunun için de başkan ve yönetim kurulu ile yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.
Transferin hangi bölgelere yapılacağı hakkında bilgi vermek istemeyen Mehmet Özdilek, bunu açıklamanın doğru olmayacağını ifade etti.
Yabancı sınırlaması ile ilgili gelen bir soru üzerine Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bu kararın olumlu olduğunu söyledi. Deneyimli teknik adam, “Ben de serbest olmasından yana fikrimi kullanmıştım. Bu fikrimin hep arkasında oldum. 14 sayısıyla sınırlanmasının da olumlu olduğunu düşünüyorum. Rekabetin artacağına ve kalitenin yükseleceğine inanıyorum. Bu süreci de hep beraber takip edeceğiz” yorumunda bulundu.