CHP Muğla İl Yönetimi üye tam sayısının üçte ikilik bölümünün istifa etmesi ile ile eski yönetim düştü. Yerine Mürsel Alban başkanlığında yeni yönetim atanırken, tüzük gereği seçimlere 6 ay ve daha az bir zaman kaldığı için atama yönetim 45 gün içinde olağanüstü kongreye gitmesine gerek kalmadı.
CHP’nin atama İl Başkanı Mürsel Alban, yeni yönetimi ile düzenlediği basın toplantısında, eski yönetimin üçte ikilik çoğunluğu kaybetmesi nedeniyle tüzük gereği düşmüş olduğunu ve parti Merkez Yönetim Kurulu tarafından kendisi ile birlikte 21 kişilik yeni yönetim kurulunu atadığını açıkladı. Alban yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun 7 Ocak 2015 tarihli yapmış olduğu toplantısında Muğla İl Yönetim Kurulu üyelerince genel merkeze gönderilen istifaların, CHP tüzüğünün 42/D2 maddesi gereğince istifa eden üye sayısı 2/3’ün altında olduğu için yönetim kurulu düşmüş olup ve Merkez Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereği, il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri atanmıştır” dedi.
"İSTİFALAR KONUSUNDA BİLGİM YOK"
Açıklama sonrası basın mensuplarının soru sormak istemesi üzerine, “Sorular fazla olmasın” diyen Alban, istifa etmeyen üyelerden birinin, Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı ve kendisine “Yönetimi düşürmek için istifa etmezsen belediyedeki işten çıkarırız” diye tehdit edilerek istifaya zorlandığı yine “istifa etmeyen yönetim kurulu üyelerinden biriyle aynı adı soyadı taşıyan, normal bir üyenin imzasının alınarak sahte imza kullanıldığı” iddialarıyla ilgili soruya “Bilgim yok” cevabını verdi.
Alban, Büyükşehir Belediyesi’nin inşaat ihalelerini kendisinin aldığıyla ilgili soruya da “Asılsız” demekle yetindi.
TÜZÜĞÜN 42 (D/2) MADDESİ
CHP Parti tüzüğünün 42’inci maddesinin D/2 maddesi; Ancak; düşme tarihinde, herhangi bir seçim ya da referandum tarihine 6 ay veya daha az bir zaman kaldığı takdirde Merkez Yönetim Kurulu doğrudan ya da il yönetim kurulunu görevlendirerek gecikmeden yeni bir yönetim kurulu oluşturur.
YENİ İL YÖNETİMİ
İl Başkanı Mürsel Alban. Yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Güven, Adem Zeybekoğlu, Taner Taşer, Cenk Gürsoy, Hüsameddin Tepeli, Vahdettin Yıldız, Nihal Coşkun, Nihal Yılmaz, Nesrin Tiric, Kadriye Neriman Seçer, Dilek Özgül, Bircan İnan Özen, Çiğdem Başarır, Rüya Mansuroğlu, Hakan Ünsal, Ali Alper, Özgür Oğuz, Abdullah Türk, Şeref Çağırtkan ve İbrahim Zeki Gündoğmuş.