Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Fikir Sofrası projesinin ikinci toplantısında sendika başkanları ve temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda görüş ve önerilerini dile getiren sendikacılar, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye teşekkür ettiler.
Anemon Otel’de Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl ve birim müdürleri de hazır bulundu. Geniş kapsamlı toplantıya Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Recep Varlıakman, Memur-Sen Temsilcisi Temel Çildaş, Bem- Bir-Sen Başkan Faruk Karaca, Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Özdemir, Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Irgat, Büro Memur-Sen Başkanı Murat Özkan, Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Öner, Çelik İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Erdoğan Daloğlu, Türk Büro-Sen Başkanı Bekir Dağıstan, Eğitim Bir-Sen adına Mehmet Akış, Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Ali Algın, Tük Haber-Sen Manisa Şube Başkanı Erkan Tulukçu, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Osman Kurtulmuş katıldı.
SENDİKA BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR
Toplantıda farklı görüşleri olan sendika başkanlarının fikirleri doğrultusunda ortak projeler ve yapılması gereken yeni projeler otaya çıktı. Sendika başkanları ve temsilcileri Fikir Sofrası’nın faydalı bir proje olduğunu dile getirerek Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür etti.
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, “Biz halkımızın iradesiyle seçilmiş bir yapıyız. 5 sene boyunca bu görevi yürüteceğiz. Sıfırdan bir belediye kurduk ve önemli mesafeler aldık. Bu işin zorlukları da var. Araç gereç, kurumsal alt yapı, fiziki mekanların hazırlanması ve görev dağılımı gibi konular vardı. Tabi takdir halkımızındır. Yapamadıklarımız da vardır. Birçok da hedefimiz de var. Güzel şeyleri birlikte başarmak arzusundayız. Bu işleri yaparken sivil toplum kuruluşlarının da desteğini almak istiyoruz. Hepimizin başka bakış açıları var. Her olaya ve soruna farklı şekillerde bakabiliriz. Bu insanların zaman zaman fikir alışverişinde bulunması bir birlerine hatırlatmalar yaparak birbirlerinin düşüncelerinden faydalanması gereken bir çalışmadır. Bu toplantılarımız farklı kesimlerle de devam edecek. Sizlerin fikirleri bizim için önemli. Fikir toplumun geleceği adına, hizmetler ile birlikte daha yaşanılabilir bir kent inşa etme adına çok önemlidir. Toplumun her kesimine ulaşmak, sosyal belediyeciliği uygulamak adına neler yapabiliriz diye ufkumuzu açacak fikirlere ulaşmamız gerekiyor. Netice itibariyle bir işte samimiyet ve iyi niyet var ise güzel şeyler olacaktır. Biz bu amaçla yola çıktık. Sendikaların da toplumun önemli yapısından biri olduğuna inanarak fikirlerinizi öğrenmek istedik” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne bağlı proje merkezinin çalıştığını belirterek, “Proje merkezimizin asıl amacı da fikir sofrasından elde ettiğimiz projeleri hayata geçirmek. Bereketli bir fikir sofrası oldu. Böylece yaşadığımız kenti daha iyi noktalar götüreceğiz” diye konuştu. Fikir Sofrası projesinin faydalı bir çalıma olduğunu belirten Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, toplantılarda verilen fikirler ile var olan sorunların çözüme ulaşılacağını dile getirdi.
SEYYAR TAZİYE EVİ HİZMETİ
Cenaze evlerinde taziye ziyaretlerinin yoğun olması sebebiyle ziyaretçileri ağırlayacak bir hizmet fikri üzerine Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Bizim mobil cenaze hizmetlerimiz olacak. Yakın bir zamanda bu hizmeti vereceğiz. TIR şeklinde seyyar taziye evler ile hizmet vereceğiz. Açılır kapanır bir sistemi olacak. Sabit taziye evlerini de bazı mahallerimizde kuracağız” dedi.
OKULLARA DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK
Okullara kalıcı destekler ile öğrencilerin daha iyi eğitim görmelerinin sağlaması fikri sunuldu. Başkan Çerçi ise, “2 TIR dolusu boyamız geldi. Bunların yüzde 90’nını okullarımıza dağıtacağız. Her okula eşit şekilde dağıtılacak. Özellikle okullarda öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız oldu ve devam edecek. Ayrıca öğrencilerimizi spora yönlendirmemiz gerekiyor. Yunusemre Belediyespor Kulübü de bu hedefle çalışıyor” ifadelerini kullandı.
VARLIAKMAN: “ÖNEMLİ OLAN YUNUSEMRE’NİN GELECEĞİDİR”
Fikir Sofrası projesi kapsamında güzel bir ortam oluştuğunu dile getiren Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Recep Varlıakman, “Önemli olan Manisa ve Yunusemre’nin geleceğidir. Fakir çocukların evlerinde ders çalışamadıklarını ve böyle bir ortam olmadığını eğitimci olduğum için iyi biliyorum. Mahallelerde ders çalışılabilecek ortamlar olabilir. En büyük sıkıntılardan bir tanesi ortaöğretim öğrencilerine yönelik yurt meselesidir. Belediyenin böyle bir imkanı varsa ortaöğretim öğrencilerine yönelik yurtlar açılmasını istiyoruz. Yunusemre ilçesinde mesire alanları için de Yuntdağı’nın bazı yerlerinin değerlendirilmesi gerekiyor. Oranın tarihi ve kültürel özelliklerinin de gün yüzüne çıkarılması lazım” şeklinde konuştu.
ÇİLDAŞ ÖNERİLERDE BULUNDU
Memur-Sen Temsilcisi Temel Çildaş, memur kesimin konut ihtiyacının olduğunu ifade ederek, “Gerek TOKİ gerekse faklı bir şekilde bu ihtiyacın giderilmesi en büyük isteklerimizden bir tanedir. Yaşlılara ev temizliği ve bakım hizmeti önemli bir husus. Yunusemre Belediyesi kent meydanı ve seçim öncesi projelerden olan altı otopark üstü pazar yeri olan projenin hayata geçirilmesini itiyoruz. Lala Paşa Mahallesi civarında güzel bir şelale var. Manisa’daki insanların gelip vakit geçireceği bir yer olabilir. Özellikle mahallerde spor alanlarının da oluşturulması gerekiyor” dedi.