AMASYA (AA) - Hentbol Erkekler Süper Lig takımı Beşiktaş Mogaz'ın kalecisi Yunus Özmusul, Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi'nde yapılan oylamada "en iyi hızlı hücum kurtarışı" kategorisinde birinci seçilmenin gururunu yaşıyor.

Özmusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbol branşında şampiyonlar liginde oynamanın ayrı bir tecrübe olduğunu belirtti.

Beşiktaş Mogaz olarak bu ligde gruptan çıkma şansları kalmasa da en iyi şekilde mücadele ettiklerini anlatan Özmusul, "Bu lige alışma sürecindeyiz. Bir Türk takımı olarak 10 yıl sonra şampiyonlar liginde mücadele ediyoruz. Beşiktaş’a yakışanı her zaman yapmaya çalışıyoruz. Biz maç kaybettiğimiz durumda bile şampiyonlar liginden çok şey öğrendik" dedi.

Özmusul, Türkiye’deki tüm sporcuların mutlaka bu ligde mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, oradaki atmosferden tüm sporcuların alacakları artıların olduğunu dile getirdi.

Avrupa Hentbol Federasyonu'nun Facebook üzerinden bir oylama gerçekleştirdiğini ve Veluks EHF Şampiyonlar Ligi’ne damgasını vuran oyuncuları belirlediğine dikkati çeken Özmusul, "En iyi hızlı hücum kurtarışı" kategorisinde taraftarı ve hentbolseverlerin desteğiyle birinci olarak ödül aldığını söyledi.

Özmusul, şampiyonlar liginde aldığı bu ödülün kendisini daha da motive ettiğini belirterek, bundan sonra daha da başarılı olmak için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ifade etti.