Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, Akyazı Mahallesi’nde plaj mevkisinde yapımına başlanan sosyal tesise karşı olduklarını söyledi.
Mehmet Özçelik, Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kıyı kenar çizgisinde bulunan alanda sosyal tesis yapıldığına dikkat çekti. Özçelik, “Ordu büyükşehir Belediyesi kıyı kenar çizgisinde bizim de kanunsuz bulduğumuz yapıları kaldırdı. Ordu’da böyle güzel çalışmalar yapılırken halkta açık alanda böyle bir sosyal tesisin hukuki bile olsa yapılmasını uygun bulmuyoruz. Bu alanları halkın kullanması gerekir. Toplumun tepkisi dikkate alınmalıdır” dedi.
“YAPI İMAR KANUNUNA UYGUN”
Bu arada Ordu Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yapı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Kıyı kenti olan şehrimizin bu potansiyelini değerlendirmek amacıyla, Akyazı ve Durugöl Mahallelerinin kıyı kesiminde, halkımızın kıyı aktivitelerinden en yüksek düzeyde yararlanması amacıyla, halk plajları ve gerisinde peyzaj düzenlemeleri, günübirlik ihtiyaçların karşılanabileceği kullanımlar öngörülmüştür. Bu kapsamda kıyıda 1983 yılında bakanlıkça onaylı mevcut imar planlarına göre tabanda 200 metrekare, yüksekliği 4 metre olan, tek katlı lokanta olarak imar planında belirtilen yapılaşma koşullarına uygun olarak 10 Nisan 2015 tarih ve 2015/1 nolu yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Yapılan uygulama Kıyı Kanunu, imar planı koşullarına uygun olup mevzuat açısından herhangi olumsuzluk bulunmamaktadır.”