Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından 11-16 Mayıs SGK Haftası Kutlamaları kapsamında basın açıklaması düzenlendi.
SGK Adıyaman İl Müdürlüğü Binası önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Büro Memur- Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, “Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, 77 milyon vatandaşımıza hizmet sunan bir kurumdur. İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nda emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet verdiği gibi, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızda aynı zamanda hizmet vermektedir. Bu hizmetler kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin çalışan tarafından sağlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki çalışanlar göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi için, öncelikle huzurlu çalışma ortamlarının sağlanması ile sorunları olmayan mutlu ve huzurlu çalışanlar ile mümkündür.
Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımıza verimli ve kaliteli hizmet sunması mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın çalışma azmi ve şevki kırılmıştır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalıdır. Sosyal Güvenlik çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir. Aksi takdirde çalışanı mutlu olmayan bir kurumun kutlamalarından, verdiği hizmetlerden ülkemize ve vatandaşlarımıza hayır gelmeyecektir. Emin olun ki, bu taleplerimiz bütçeye ekstra bir külfet getirmeyecektir. Bu taleplerimiz yerine getirildiği takdirde SGK çalışanlarının morali düzelecek, çalışma barışı yeniden tesis edilmiş olacaktır. Bu taleplerimiz uygulandığında SGK çalışanlarının ülkemiz ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, önümüzdeki Toplu Sözleşme masasında çalışanların sorunlarının çözüldüğü, herkesin eşit bir şekilde bütçe imkanlarından yararlandırıldığı, mutlu, müreffeh çalışma ortamlarının sağlanmasını diliyorum” dedi.