Altınordu Belediyesi tarafından geçen hafta 4 firma ile imzalanan 72 mahalleye 72 kilometre beton yol ihalesinin ardından çalışmalar başladı.
Firmalar tarafından Oğmaca Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerine inceleyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bu yıl içerisinde 72 mahallede 72 kilometrelik beton yolun tamamlanacağını söyledi. İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Tekintaş, hedeflerinin yolları sorun olmaktan çıkartmak olduğunu belirtti.
20 MİLYONLUK İHALE
Yapılacak çalışmanın maliyetinin 20 milyon lira olduğunu belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 30 Mart yerel seçimlerinde verdikleri sözün en başında ‘yol sorununu çözmek’ olduğunu hatırlatarak, “Bu sorunları tek tek ortadan kaldırıyoruz. Bizim beton yol yaptığımız alanlar haricinde kalan diğer mahallelerimize ise hava şartlarının elverdiği sürece sıcak asfalt çalışması başlatacağız. Yani Altınordu’nun bütün mahallelerinde 2015 yılı içerisinde hem betonlama hem de sıcak asfalt çalışmasını bitireceğiz" dedi.
Yapılan çalışmanın millet için yapıldığının kaydeden Belediye Başkanı Engin Tekintaş " Biz vatandaşlarımızın ayaklarına kadar hizmet götürüyoruz. Onlardan tek beklentimiz ekiplerimize hizmet yapılacak alanlarda yardımcı olmalarıdır. Çünkü yapılan her çalışma onların refahı ve mutluluğu adına yapılmaktadır” diye konuştu.
EYÜPLÜ VE YEMİŞLİ MAHALLELERİNDE ÖN HAZIRLIK YAPILDI
Beton yol çalışmasının her bölge de farklı firmalar tarafından yürütüleceğinin ifade eden Başkan Tekintaş, “Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şuan Oğmaca’da yapılan çalışmanın ön hazırlığı Eyüplü ve Yemişli mahallelerimizde yapıldı. Hava şartlarının iyi gitmesi durumunda ekiplerimiz çalışmalara kaldıkları yerden başlayarak, 2015 yılı içinde 72 kilometrelik beton yol çalışmasını bitirecekler” açıklamasında bulundu.
Öte yandan Başkan Tekintaş’a incelemeleri sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli’de eşlik etti.