Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında otizme dikkat çekmek için, ‘Ülkü Ocaklıyız otizmin farkındayız’ etkinliği düzenlenirken otizm farkındalığını anlatan broşür dağıtıldı.
Ülkü Ocakları, Cumhuriyet Meydanında, otizm farkındalığı oluşturmak için rengarenk boyalardan oluşan boya küplerine daldırılan eller özel olarak hazırlanan panoya el işareti bırakmak suretiyle ‘Ülkü Ocaklıyız otizmin farkındayız’ etkinliğine destek verdi.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında otizme dikkat çekmek için, ‘Ülkü Ocaklıyız otizmin farkındayız’ etkinliği düzenledik. Broşürler dağıttık. Bizler, engellerin ortadan kaldırılması adına toplumun bilinçlenmesi amacıyla bir adım attık bugün. Engelleri beraber aşmak için yaptığımız bu etkinliğe halkın ve çocukların katılması bizleri gururlandırdı. Kendisini toplumdan soyutlanmış hisseden her engelli evden dışarı çıkışı ve ailesinin ve toplumun kendisini kabulü ile aslında en büyük engeli aşmış olur. Bizim asıl gayemiz tam olarak budur. Toplum içerisinde her bireyin eşit haklara sahip olması ve bu haklarının bir refleksle korunması gerekir. Ülkü Ocakları olarak asıl sorumluluk alanımız gençlik ve gençliğin sorunlarıdır. Bizler otizmin farkındayız ve toplumsal bir farkındalık oluşmanın çabasındayız” dedi.