Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da yarın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması için düzenlenecek 'Türkiye İnovasyon Haftası'nda, Türkiye ve dünyanın önde gelen iş dünyası temsilcileri buluşacak.
Bu yıl 5-6 Kasım'da 4'üncü kez düzenlenecek etkinlik, Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde yapılacak. Ekonomi Bakanlığı ve TİM’in katkılarıyla gerçekleştirilecek, Finlandiya da partner ülke olarak yer alacak.. 'Türkiye İnovasyon Haftası'nda, dünyaca ünlü konuşmacıların yanı sıra TİM, TÜSİAD ve MÜSİAD üyeleri biraraya gelecek. Etkinlikte, önemli şirketlerinin CEO’ları ve inovasyon grupları konferans, panel, atölye çalışmaları ve söyleşilerinde ağırlanacak.
ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR
Kentte 2 gün boyunca inovasyon tutkunlarını buluşturacak olan etkinliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, il yöneticileri, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, iş dünyasından Zeynep Bodur Okyay, Hamdi Akın, Ali Sabancı, Fuat Tosyalı ile Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti de katılacak. Uzay mühendisliği, bulut teknolojisi ve üretimi alanlarında çalışmalar yapan Autodesk Teknoloji Fütüristi Jordan Brandt, Japon çelik üreticisi Toyo Kohan Yönetim Kurulu Başkanı Hirohiko Sumida ve Business Week tarafından 'Yılın En İyi İnovasyon Kitabı' olarak gösterilen 'The Medici Effect'in yazarı Frans Johansson da katılımcılara seslenecek.
'PARTNER ÜLKE FİNLANDİYA'
Etkinliğe katılım çağrısı yapan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "500 milyar dolar ihracat hedefine ancak inovasyonla ulaşabiliriz. Bundan dolayı tasarım ve inovasyona büyük önem veriyoruz. İnovasyon ateşinin gelecek için önemli fırsatlar yaratmasını umuyoruz" dedi. İnovasyon Haftası etkinliğinin partner ülkesinin Finlandiya olduğunu belirten Zeki Kıvanç, "İnovasyon, teknoloji, tasarım, internet ve mobil dünya, akıllı kentler, sinema, Türk iş dünyası, kariyer başlıkları altında, yerli ve yabancı konuşmacılar eşliğinde konferans, panel, sunum ve paralel etkinlikleri gerçekleştirileceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI