İSTANBUL-

2014-2015 sezonu Dünya ve Avrupa Şampiyonu Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, dünyanın en güçlü smaçörlerinden biri ve geleceğin en önemli yıldızı olarak gösterilen pasör çaprazı Tijana Boskovic'i dört yıllığına renklerine bağladı.

Tijana Boskovic'in, dünyanın en önemli genç yeteneklerinden biri olduğunu vurgulayan Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural, "Uzun vadeli, geleceğe dönük, çok iyi bir seçim yaptığımızı düşünüyoruz. Kendisi de bizi tercih etti ve yeni başarılar için hep birlikte çalışacağız" dedi.

1997 doğumlu genç oyuncu, Türkiye'den önemli teklifler aldığını, ancak Eczacıbaşı VitrA'nın en doğru karar olduğuna inandığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye bana sıcak gelen bir ülkeydi, özellikle de İstanbul'da yaşayacak olma fikrini çabuk benimsedim. Türkiye'nin ve Avrupa'nın hatta son Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndan sonra dünyanın en iyi kulübüne geldiğimi biliyorum. Geniş vizyon, istikrar, kalite ve güven her zaman, herkes için önemlidir. Bu özelliklere fazlasıyla sahip olan, başarıları, yönetimi, tecrübeli antrenörü ve oyuncularının yanı sıra gelişimime ve kariyerime en iyi katkıyı sağlayacak bir Kulüp olması, seçimimdeki önemli etkenler. Eczacıbaşı Spor Kulübü ile uzun süreli bir anlaşma yaptık. Karşılıklı olarak en iyisi için birlikte yol alacağız. Eczacıbaşı VitrA formasını gururla taşıyacağım."



Tijana Boskovic kimdir?

Sırp milli voleybolcu Tijana Boskovic, 1997 doğumlu ve 1.91 metre boyunda. Solak pasör çaprazı Boskovic, 2010-2011 sezonunda, ZOK Hercegovac Takımı'nın altyapısında oynamaya başladı. 2011-2012 sezonunda A Takım'a yükseldi ve dört sezon Vizura Takımı'nın kadrosunda yer aldı (2011-2013 OK Vizura, 2013-2015 OK Partizan Vizura). 2015-2016 sezonundan itibaren dört sezon Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde forma giyecek.

Kulüp başarıları arasında bir Sırbistan Şampiyonluğu (2013-2014 sezonu), iki Sırbistan Süper Kupası (2013 ve 2014) kazandı. Milli Takım düzeyinde ise 2014 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda birincilik ve aynı zamanda Şampiyona'nın "MVP-En Değerli Oyuncusu" seçildi.