Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi’ne ilişkin uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi için 15-16 Nisan tarihlerinde Ankara’da kapsamlı bir gençlik çalıştayı düzenliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkemizin ve gençlerin geleceğini yönlendirmek için ‘Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi Gençlik Politikaları Çalıştayı’nı hayata geçiriyor. 15-16 Nisan tarihlerinde birincisi düzenlenecek olan çalıştaya kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile alanında uzman kişilerden oluşan yaklaşık 350 temsilci katılacak.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: ”GENÇLERİMİZ ’YENİ TÜRKİYE’Yİ SIRTLAYACAK KİŞİLERDİR”
‘Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi Gençlik Politikaları Çalıştayı’ hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Geleceğimizin teminatı olan ülke gençliğinin sorunlarını iyi tespit etmeli ve sorunların çözümü için hep birlikte üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeliyiz. Bizler gençlerin önünü açmalı ve onların kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmesi adına mesaimizi harcamalıyız ki 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha rahat ulaşabilelim. ’Yeni Türkiye’nin mimarı bizler isek gençlerimiz de ’Yeni Türkiye’yi sırtlayacak kişilerdir.
30 milyona yakın genç nüfusa sahibiz. Vizyonu olan ülkemizin bu genç nüfusunu yönlendirmede etkin politikalar geliştirmek, uygulamak ve bu nüfus yapısını önemli bir avantaja dönüştürmek için projeler üretiyoruz. İşte bu yüzden yapacağımız çalıştay ciddi bir önem taşımaktadır" dedi.
12 TEMEL POLİTİKA TARTIŞILACAK
İki gün devam edecek olan çalıştayda oturumların başlıklarını şu konular oluşturuyor: aile, bilim ve teknoloji, demokratik katılım ve yurttaşlık bilinci, dezavantajlı gençler ve sosyal içerme, eğitim ve hayat boyu öğrenme, etik ve insani değerler, istihdam, girişimcilik ve mesleki eğitim, kültür ve sanat, madde bağımlılığı, sağlık ve çevre, serbest zamanların değerlendirilmesi gençlik bilgilendirmesi gönüllülük ve hareketlilik, uluslararası alanda gençlik ve kültürler arası diyalog.
Ankara’da gerçekleşecek ve en geç 2017 yılına kadar yapılacak olan güncelleme çalışmalarının başlatılacağı çalıştayda 350’ye yakın katılımcı olacak. Katılımcılar arasında ilgili bakanlıklar ile bağlı kurum ve kuruluşlar ve bazı üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.