Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ’çocuk felci aşı kampanyası’ kapsamında Silopi’de görevli sağlık ekipleri 7 kilometrelik dağlık alanı yürüyerek Cudi Dağı eteklerinde bulunan göçerlerin çocuklarını da aşıladı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Suriye ve Irak’taki durum üzerine, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılarak, Türkiye’de hastalık girişini engellemek üzere başlatılan ’çocuk felci aşı kampanyası’ kapsamında 17 bin 800 çocuk, çocuk felcine karşı aşılandı.
Silopi İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Kol, çocuk felci aşı kampanyası kapsamında Silopi’de 1 hafta süren aşılama çalışmalarının sona erdiğini söyledi. Silopi ilçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Dr. Kol, "İlçemiz Irak ile Suriye sınırında bulunduğundan dolayı çocuk felci aşı kampanyasını geniş çaplı olarak ele aldık. 90 kişilik sağlık ekibimiz ilçe merkezi ve köylerde bulunan 0-59 ay arası tüm çocukları aşıladı. Irak’ın Şengal kenti ile Suriye’nin Rojava, Kobani kentlerinden kaçarak ilçemize sığınan sığınmacıların çocuklar da çocuk felcine karşı aşılandı. Ayrıca kış aylarında memleketlerinden göç ederek Silopi gibi sıcak bölgelere göç eden göçer vatandaşlarımızın çocukları da aşılandı. Sağlık ekiplerimiz Cudi Dağı eteklerinde bulunan ve araçların gidemediği dağlık arazi kesimlerine yürüyerek giderek çocukları aşıladı" dedi.
Dr. Kol, son olarak ilçede 17 bin 800 çocuğun çocuk felcine karşı alışandığını, çocuk felci aşı kampanyasının birinci etabının sona erdiğini ikinci etabının ise 2 ay sonra başlayacağını sözlerine ekledi.