Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kaymakamlığının ortak yürüttüğü "Yeşilyurt Kitapyurdu" projesi kapsamında yazar öğrenci buluşmalarının sonuncusu Araştırmacı Yazar Mine Sota’nın katılımıyla gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi’nin eğitime verdiği önem çerçevesinde yazar ve öğrenci buluşmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sadiye Ünsalan Ortaöğretim, İMKB Kız Lisesi, Gökhan Ertan Meslek Lisesi ve Mehmet Topsakal Orta Okulu’nda gerçekleşen yazar öğrenci buluşmalarına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Mehmet Topsakal Ortaokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu programın açış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt KitapYURDU’ projemizin yazar öğrenci buluşmasının bu sene itibariyle sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitime öncelik veriyoruz. İnşallah önümüzdeki seneler yine bu tür projelerin devamı gelecek” dedi.
Araştırmacı Yazar Mine Sota ise gösterilen ilgiden gayet memnun kaldığını belirterek, “Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kaymakamlığının eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Görüyorum ki tüm öğrencilerimiz coşkuyla bizi dinliyorlar ve bize gülümsüyorlar. Çocuklarımızın yüz ifadeleri pırıl pırıl, inşallah gelecekleri de böyle pırıl pırıl olur” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, YEKSAM tarafından hazırlanan ‘Elif ve Vav’ tablosunu Mine Sota’ya hediye etti.