GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı ‘Hasankeyf Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’ sona erdi.
Batman’da bir otelde devam eden çalıştayda konuşan Batman Valisi Azmi Çelik, işgücünün düşük olduğunu ve istihdam alanlarınında yeterli olmadığını söyledi. Vali Çelik, "Bu değerli çalışmalarla kırsal kalkınma programının stratejik plan çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyorum. Daha önce Sason ve Gercüş ilçelerinde hayata geçirilen bu projelerin Hasankeyf’te de uygulamaya konulması sevindiricidir. Yerel katılımla kalkınmanın politikası ortaya çıkacak" dedi.
Hasankeyf Kaymakamımı Temel Ayca ise yaptığı sunumda Hasankeyf’in geçmiş ve mevcut durumunu ele alarak ilçenin tarım ve hayvancılık alanında daha da gelişmesi için genel bilgiler verdi. Yaptıkları çalıştaylarla Hasankeyf’in daha da gelişeceğini aktaran Kaymakam Ayca şöyle dedi:
"2014 Aralık ayında yaptığımız turizm çalıştayına ve bugün düzenlediğimiz tarım çalıştayına başta Vali Çelik, GAP idaresi yetkililerine ve diğer katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Hasankeyf, çok eski ve derin bir tarihi geçmişe sahiptir. Geçmiş dönemlerde Hasankeyf’te çeşitli medeniyetler yaşamıştır. Yaptığımız bu çalıştaylarla Hasankeyf’te turizmi, hayvancılığı ve tarımı daha iyi yerlere taşıyabileceğimize inanıyorum. Bu çalıştaylar sonucunda elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda Hasankeyf’i daha da verimli bir duruma getirip ilçede yaşayanlara fayda sağlayacağımızı ümit ediyorum."
Çalıştay sonrasında Kaymakam Temel Ayca tarafından, katılımcı konuklara Hasankeyf’i tanıtan kitap ve çeşitli armağanlar takdim edildi.