Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak için organize edilen "Liseler arası Müzik Yarışması" İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yapılacak.
Karşıyaka Belediyesi tarafından, lise çağındaki gençleri kültür-sanat etkinliklerine yönlendirmek amacıyla düzenlenen "Liselerarası Müzik Yarışması" için geri sayım başladı. Genç müzisyenlerin yeteneklerini sergilemeleri için de büyük bir fırsat olacak yarışmaya, İzmir’deki tüm liseli müzik grupları katılabilecek. Başvuru formları, 15 Ocak Perşembe gününe kadar belediye hizmet binasına teslim edilebilecek. Elemeler Şubat ayının ilk haftasında, final gösterileri ise 14 Şubat’ta gerçekleşecek.
Yeteneklerini sergilemek isteyen liseliler, istedikleri türde müzikle yarışamaya katılabilecek. En az üç, en çok sekiz kişiden oluşacak ekipler, kendi enstrümanlarıyla sahne alacak. Ses ve ışık düzenini ise belediye sağlayacak. Yarışmanın sonuç değerlendirmeleri, belediye tarafından, alanında uzman kişiler arasından seçilecek jüri tarafından yapılacak. 14 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek olan final gösterileri sonrası birinci olmaya hak kazanan gruba 8 bin TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıntılı bilgiler, belediye web sitesinden alınabilecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gençleri kötü alışkanlıklar yerine müziğe ve sanata yönlendirdiklerini ifade ederek, "Yeteneklerini keşfetsinler ve sergilesinler. Belki de geleceğin müzik yıldızları bu yarışmadan çıkacaktır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.