AK Parti İzmir milletvekili adayları Hüseyin Kocabıyık ve Talip Uzun Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerini ziyaret ederek, kooperatif yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Dört köyün arazilerinin sulanması için kullanılan Kavakdere Barajı’nda bir süredir devam eden patlak problemleriyle ilgili bilgi alan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık, “Bu problemler halledilmeyecek problemler değil, en zor problemleri dahi halletmek için canımı dişime takacağım, yeter ki bir sonraki görüşmemizde karşınıza utanmadan sıkılmadan alnımın akıyla çıkayım, tam da bu işlerin adamı olan bir mühendis bu dönem İzmir’den aday, o kişi dünyanın sayılı mühendislerinde Veysel Eroğlu’dur, biz ona daha anlatırken problemler hallolur Allah’ın izniyle, yeter ki halkımız o yetkiyi versin” diye konuştu.
Seferihisar ziyaretinde Hüseyin Kocabıyık’ı karşılarında gören halk mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadı. “Sizi bize Allah gönderdi” diyen köylüler, “Dertliyiz, bu derde ancak siz derman olursunuz, belediye mahalle olduktan sonra bizden çöp vergisi almaya başladı ama çöplerimizi vidanjörlerle alıyor 10 km yakında bir yere döküyor, hizmet vermediği halde atık su vergisi alıyor, resmen bizi sömürüyor bu belediye ne olur bizi bunlardan kurtarın” dediler.
TALİP UZUN’DAN SEMT POLİKLİNİĞİ MÜJDESİ
AK Parti’nin İzmir adaylarından Talip Uzun ise Güzelbahçe ziyaretinde iki müjde birden verdi. İlçede Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na yaptığı ziyarette semt polikliniği ihtiyacı olduğunu öğrenen Uzun, “Daha önceki gezilerimde Gümüldür de aynı talep vardı, daha şimdiden aradım görüşmelerini yaptım, orada bir hastanenin semt polikliniği açılacak, şimdi Güzelbahçe ile de ilgileneceğim, yapılır neden yapılmasın ki” ifadelerini kullandı. “Her bir ilçenin problemlerini kendi içinde halledebileceği bir hastaneye sahip olması hepimizin temennisidir” diyen Talip Uzun, “Eski bildiğimiz sağlık ocağı sistemi değişti, aile hekimliğini getirdik, bu sistemde binlerce insanın bir doktora zimmetliyoruz adeta, doğumundan ölümüne kadar o doktor kendine zimmetli olanlardan sorumludur, bunlar için onlara ciddi paralar ödüyoruz” dedi.