Tokat’ta Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlar ücretsiz dağıtılan sütlerden alabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından dünya süt günü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik yapıldı. Sıcak havada gerçekleşen programda etkinliklere getirilen buzağılar ilgi odağı oldu. Programda konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sütün faydalarını sıralayarak çocuklara süt içmeleri tavsiyesinde bulundu. Konuşmaların ardından halat çekme, yoğurt yeme ve çuval yarışlarının ardından Vali Cevdet Can ve beraberindekiler vatandaşlara süt dağıttı. Vatandaşlar süt dağıtımı programında birer kiloluk naylon torbalarda dağıtılan sütlerden alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Küçük paketlerde dağıtılan sütler ise kısa sürede bitti. Vatandaşlara ayrıca sıcak sütte ikram edildi.
BUZAĞIYI AĞZINDAN ÖPTÜ
Vali Cevdet Can ve beraberindekiler buzağıları biberonla süt verdi. Sevimli buzağılara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bir hayvanseverin ise buzağıyı ağzından öpmesi objektiflere yandı. Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Şerife Şengit, “Böyle bir etkinlik yapılması güzel olmuş. Tokat’ın yerlisiyim, hayvanların için de büyüdüğüm için çok seviyorum. Şimdide uzak yerde olduğum için Tokat’a gezmeye geldim, bayağı özlemişim” dedi.
3 TON SÜT DAĞITILDI
Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten, amaçlarının toplumda insanların süt tüketimini artırarak sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Hükümetin başlatmış olduğu okul sütü projesini birlik olarak canı gönülden desteklediklerini ifade eden Köten, “Tokat’ta ilk defa böyle bir etkinlik yaptık. Bundan sonra da inşallah düzenli olarak her yılın mayıs ayında etkinlikler yapacağız. Bunu çok daha geniş alanlara yaymaya çalışacağız. Bugün yaklaşık 3 ton civarında süt dağıttık. Sabah namazından sonra da süt ikramı yapacağız” diye konuştu.