2014 yılında değişik mekanlarda 4 toplantı gerçekleştiren ve nihayetinde Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Öztürk’ün sahiplenmesi ve desteği ile 2014 yılı sonundan itibaren toplantılarını Yazma Eser Kütüphanesi salonunda yapmaya başlayan Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan Sohbet-i Tarih üyeleri, 2015 yılı ilk sohbet etkinliğini Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Turhan’ı onur konuğu yaparak gerçekleştirdi.
Etkinliğe başlamadan önce Sohbet-i Tarih üyelerinin hazırlamış olduğu teşekkür plaketi Dekan Turhan tarafından Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Öztürk’e takdim edildi.
Etkinlikte “Balkan Savaşları ve Averof Zırhlısı” konuları ele alındı. Emre Başaran ve Taner Günal; “Balkan Savaşı öncesi Avrupa devletleri, Rusya ve Osmanlı’nın genel durumunu”, Büşra Turhan; “Savaşa Giden Yol” konusunu, Ali Demir ve Ragıp Çiçek; “Birinci Balkan Savaşı” olaylarını, Meryem Nar ve Hanife Baş; “İkinci Balkan Savaşı” gelişmelerini, Filiz Küçükçelik ve Esra Saltı; “Averof Zırhlısı” hakkında bilinmeyenleri, Tuğba Güler ve Mikail Bayram; “Balkan Savaşlarının sonuçları” değerlendirmesini yaptılar.
Sohbet etkinliğini başından sonuna kadar dikkatle takip eden Dekan Prof. Dr. Şeref Turhan, öğrencileri tek tek kutlarken, tüm üniversite öğrencilerine örnek teşkil edecek bir etkinliğe imza atıldığını belirterek akademik kariyer eğitimi seviyesinde hazırlanan bir sohbet programına katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Öztürk’e de üniversite öğrencilerine verdiği destek ve sahiplenmesinden dolayı teşekkür eden Turhan, Sohbet-i Tarih üyelerini makamında da misafir etmek istediğini belirtti.