Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sorunlarının başından gelen trafik sorununu masaya yatırdı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in de katılımıyla, şehrin trafiğinde yaşanılan sıkıntılar ve sorunların konuşulduğu bir toplantı yapıldı.
Şahin, belediyede düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, şehrin göç alması nedeniyle çok ciddi risk alanları olduğunu, diğer şehirlere göre daha yoğun yaşanılan sorunlar bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de trafik olduğunu söyledi.
Trafiğin çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirten Şahin, “Sonuçta bu işin bir takım işi olduğunu, iyi bir koordinasyonla bu işin başarılacağına bütün yüreğimizle inanıyoruz. Bu meseleler tek başına bir birimin çözeceği meseleler değil. Ciddi bir şekilde paylaşmak ve koordine olmak gerekiyor. Ve şu anda da belediyemizin çözmesi gereken en önemli alan bu başlık” dedi.
Şahin’in konuşmasının ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hasan Kömürcü, “Gaziantep’te Yapılan Ulaşım-Trafik Planlama ve Uygulamaları” konulu bir sunum yaptı.
Ayrıca toplantıda, büyükşehir belediyesi ve emniyet müdürlüğünün trafik noktasında ortaklaşa yapacağı çalışmalar da konuşuldu.
Öte yandan trafik zabıtaları ile servis şoförlerinin eğitilmesi, otoparklar, sola dönüşler, kavşaklarda yaşanan problemler, trafiğin sıkışıklığının en çok yaşandığı alanlar, yolcu taşıma araçları, havaray ve metro konuları üzerinde duruldu.