Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’51. Kütüphane Haftası’ etkinlikleri başladı. Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Kütüphane haftasının amacı, okuma alışkanlıklarını topluma anlatmaktır" dedi.
75. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Alaattin Düşüktaş, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Alaattin Düşüktaş, "Bugün tüm dünyada 51’incisini kutlamaya başladığımız Kütüphaneler Haftası’nın ana teması kültürler arası diyalog ve kütüphanelerdir. İçerisinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgi ve kaynakları çok önemli bir değer kazanmıştır. Doğru ve güncel bilgiye zamanında erişmek ise karar alma ve karar verme sürecinde önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde bilgi ve teknolojide uluslararası standartlar kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, "30 Mart-5 Nisan arasında kutlanacak olan kütüphane haftasında amaç kitap sevgisini, okuma alışkanlıklarını topluma anlatmak ve toplumu bilinçlendirmektir. Kütüphane, Arapça ve Farsçadan geçen iki kelime ile kullanılıp kitap evi anlamına gelmektedir ama biz daha sonra kitap evlerini bilgiye erişim merkezleri olarak da adlandırabiliyoruz. Bugün kütüphaneler bilgilerin saklandığı bilgi erişim merkezleridir" dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş da, okuma ve kütüphane anlamında biraz geriye düşüldüğünü söyleyerek, "Rahatlıkla ifade edebiliriz. Bütün mahallelerimizde ve en küçük yerleşim birimlerinde bile kıraathanelerimiz var. Kitap okunan ve öğrenilen yerler. Kitapla hemhal edilen yerler diye de tarif edebiliriz ama geldiğimiz nokta itibari ile buralarda bir tane bile kitap göremiyorsunuz. Bu, bu noktada geriye düştüğümüzün başka bir ifadesidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ’Sıradışı Okurlar’ Belgeseli izletildi. Düzenlenen program, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi’ni en çok ziyaret eden öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.