Diyarbakır’da Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosundaki bir grup görevli, tespit ettikleri Suriyeli aileler ile Diyarbakırlı aileler arasında gönül köprüsü oluşturarak, yardımda bulunacak.
Kayapınar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosu, Suriyeli aileler için ekip oluşturdu. Tespit edilen ailelerin ihtiyaç listesi müftülük ekipleri tarafından belirlendi. 500 aile ile görüşecek olan yetkililer gıda ve kıyafet yardımı yapacak. Savaş mağduru ailelere yapılan yardımların ardından topluma kazandırılması için Diyarbakır’daki aileler ile gönül köprüsü oluşturulacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, tahmin edemedikleri kadar mağdur insanların olduğunu söyledi. Müftü Şık, "Dolaysıyla soğuk havalarda özellikle onlara karşı kayıtsız kalamayız. Duyarlı vatandaşlarımız ile yardımda bulunmak istedik. Duygusal yönlerimiz ile sadece anlık yardımda bulunmayalım. Amacımız kalıcı bir hal yaratmaktır. 4-5 aile bir araya gelerek bir aileyi ayakta tutacak yardımlar hedefliyoruz. Karşılıklı ziyaretler düşünüyoruz. Yardımcı olan aileler sadece yardımda bulunmasınlar, yaptıkları yardımları yerinde görsünler. Ailelerini ziyaret etsinler ve yalnız olmadıklarını hissettirsinler" dedi.