Malatya’da 26. Gergi Haftası kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Sabah 9.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, tarafından anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunan Başkan Poyraz Vergi Dairesi yönetimi ve çalışanları daha sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarete konuşan Vali Süleyman Kamçı, verginin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Ben öncelikle bu hafta dolayısıyla bütün çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Vergisi layığıyla veren Malatya’mızın değerli sanayici, esnaf ve vergi mükelleflerini de kutluyorum” dedi.
Devletin hizmetlerini yürütebilmesi için vatandaştan aldığı vergilerle işleri yaptığını belirten Kamçı, bu nedenle toplanan vergilerin kutsal olduğunun altını çizdi.
Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ise, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Kamçı’ya bilgiler sunarak, “Hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Okullarda öğrencilerimize verginin önemini anlatacağız. Bakanlığımızın aldığı bir kararla bu yıl ilk defa vergi veren mükelleflerimizi de ziyaret ederek ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.
Poyraz, kutlamalar çerçevesinde ayrıca kan bağışı ile ağaç dikim törenlerini de icra edeceklerini söyledi.