Görüşme sonrası bir açıklama yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bakan Elvan ile yaklaşık bir saat görüştüğünü belirtti.
Bayburt’un ‘vizyon şehir’ olması noktasında Bakan Elvan ile bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Özbek, "Bayburt Sayın bakanımızın bakanlığı döneminde Türkiye’ye büyük hizmetler sunmaya ve Türkiye’ye ulaştırmada çağ atlatmaya devam etmektedir. Sayın bakanımız Lütfü Elvan ile birlikte bakanlığımız Sayın Binali Yıldırım’ın bıraktığı yerden çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bayburt Sayın Bakanımız Lütfü Elvan’ın bakanlığı devralmasından kısa bir süre sonra ilimizi ziyaret ederek açılışlarda bulundu. Kendisi ilimize samimiyetle yaklaşan bir bakanımızdır. Bakanımız ile Bayburt ile ilgili devam eden projelerimiz ve yapımını planladığımız projeler üzerine istişarelerde bulunduk. Kop ve Salmankaş tüneli yapımı son sürati devam etmektedir. Modern şehir uygulamasında bölgelerimizi birbirine bağlayacak olan bu tüneller Bayburt’ta ekonomik bir hareketlilik getirecek ve Bayburt’u bölgenin parlayan yıldızı yapacaktır. Bayburt, tünellerin bitimiyle denize bir saat 20 dakika, Erzurum’a bir saatte ulaşmış olacaktır "dedi.
Tünellerin Bayburt turizmini de canlandıracağını belirten Özbek, " Yayla turizminde özellikle Salmankaş Tüneli, yazın bunaltıcı sıcaklarda Karadeniz halkını Bayburt ve yaylalarına çekecek ve ilimizin turizm dinamizmi artacaktır. Vavuk Dağı’na yapılacak tünel ve Karaçam Tüneli için fizibilite çalışmaları ise devam etmektedir. Sayın bakanımıza Bayburt ile ilgili duyarlılıklarından ve samimi duygularından dolayı teşekkür ediyorum "diye konuştu.
Görüşmeye Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de katıldı.