Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocukların bilgisayarları ve internet ortamını oyuncak gibi görerek esir olduklarını, bu nedenle ailelerin çocuklarıyla birlikte kütüphanelere gelmesini istedi.
51. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci Atatürk anıtına çelenk koydu. Program, daha sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’ne devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci, kütüphane haftasının önemine binaen bir konuşma yaptı. Pirinçci konuşmasında, "Biz kütüphaneciler olarak haftamızı ana temelde işleyeceğiz ve anlatacağız. Kütüphane ile bölge halkı arasında olumlu etki yaratacak çeşitli etkinlikler yapacağız. Kütüphanelerin olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar için kütüphaneler kurulur tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu insanın evinde kitaplığı vardır ama buralardan sadece kendisi faydalanır. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitleler yararlanır. Özel bir kütüphane asla halk kütüphanelerin zenginliğine erişemez” dedi.
"ÇOCUKLARIMIZ İNTERNETE ESİR OLMUŞ"
Gençlerin, çocukların internete esir olduğunu kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Bilgisayarı oyuncak gibi görerek esir olmuşlar. Bu onların bütün zamanını, bütün güzelliklerini, kafalarının içerisindeki o enerjiyi maalesef alıp götürmektedir. Kültürler arası diyalog haftasında bizim çok dikkatle üzerinde durmamız gereken bir husustur. Bugün kitap ve kütüphanenin 5 bin yıllık macerası var.Bu macera içerisinde insana en çok değer katan kütüphanelerdir, yanı kitap okumaktır. Şimdi çocuklarımızı oralardan almak istiyoruz. Elazığ’da 2 tane kütüphanemiz var, oralara gelmeliler. Ama ailelerimizde çocuklarımızla gelmelidir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından şiir yarışmasına dereceye giren öğrenciler, kendi yazdıkları şiirlerini okudu. Daha sonra ilk okul öğrencileri sema yaptı.
Öğrencilerin programını tamamlamasının ardından hazırlanan kitap sergisi açıldı.