Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Cizre’de sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Memur Sen Konfederasyonuna Bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın, Şırnak Şubesi’nin Cizre’de düzenlediği toplantıda sendikaya üyeleriyle bir araya geldi. Yalçın, yaptığı konuşmada, Bölgede okulların boş bırakılmaması anlamında öğretmen ataması hakkında ortaya konulan irade öncelikle takdir edilecek bir iradedir. Şırnak’a son atanan öğretmen sayısı bu anlamda önemli. Fakat burada öğretmeni buraya getirmek kadar eğitim çalışanını getirmek kadar eğitim çalışanını burada tutmak kadar önemlidir. Eğitim-Bir Sen olarak Türkiye’de eğitim öğretim bilim ve hizmet konularında yetkili sendika olarak genel sendika yetkilisi olarak sözleşme masası muhatabı bir teşkilat olarak özellikle toplu sözleşme masasına da taşıdığımız istihdam da çekilen yerlerde çalışanlara özel ek tazminat verilmesi konusunda talebimizi bugün burada bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE VE BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”
Çözüm sürecine değinen Yalçın, şunları kaydetti:
“Bölgeyi çözüm sürecini son derece önemseyen çözüm sürecinde akil adamlar heyeti arasında olan Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’nun bulunması ve o süreçte teşkilat olarak bütün genel başkan yardımcılarımızla sürece olabildiğince katkı sunan ilerde yaptığı bilinçlenme toplantılarıyla ilerde yaptığı toplantılarda buna katkı sunmaya çalışan bir teşkilat olarak gelinen noktayı son derece önemli buluyoruz. Çözüm süreci bugün Türkiye için bir şanstır. Bunun ıskalamaması konunun taraflarının mutlaka ama mutlaka bu süreci düzgün değerlenmesi ve bu bölgenin insanın hayrına olacak bu bölgedeki terör gerçeğinin ortadan kaldırılması sürecinin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini, Türkiye de ki siyasal iradenin bu konuda bir koalisyon hükümetin olmaması ve bu konuda inisiyatif almasının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve sizler vasıtasıyla bir kez daha ifade etmiş olalım. Çünkü bu geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye ve bölge için bir şanstır.
İnsanların emniyet içerisinde su içerisinde bir yaşam standardının yakalayabilmesi açısından çözüm süreci önemli. Memur-Sen ailesi ve Eğitim Bir-Sen ailesi olarak konuk tarafları olarak bu sürecin son derece önemsiyoruz.”
"ÇÖZÜM SÜRECİNİN MUHATABI SADECE HDP OLMAMALI"
“Hükümete çağrımız bu sürecin sadece ve sadece muhatabı HDP olmamalı” diyen Yalçın, “Bu sürecin muhatabını bu bölgedeki bütün dinamiklerin içerisinde olduğunu, sosyal tabanın içerisinde bulunduğunu, bütün dinamiklerin içerisinde bulunduğunu, bir geniş zemin üzerinde yürütülmesinin bu sürecin sonuca ulaşmasını sağlanması açısında önemli olduğunu ve bir hakem olarak tarzıyla bu sürecin mutlaka ama mutlaka alt edilmesini ve tersine döndürülmesine sağlanılmaya çalışanların toplum nazarında itibarsızlaşması ve deşifre edilmesi anlamında sürecin zeminin geniş tutulmasının son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.
“BU CİZRE İÇİN BİR AVANTAJ DEĞİL BİR KAYIPTIR”
Cizre’nin bir pilot bölge olarak seçildiğine ilişkin batıda kanaatin gittikçe yaygınlaştığına vurgu yapan Yalçın, “Bu Cizre için bir avantaj değil bir kayıptır. Hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığının, ÖSYM’nin ve konunun taraflarının bu konuda Cizre’deki güvenlik eksenin sorunlardan kaynaklı olarak burada sınav merkezi olarak ilan edilememesinin iyi analiz edilmesini iyi anlaşılmasını özellikle ifade ediyorum. Bu eğitim çalışanını mağdur eden bir yaklaşım. Bunun için konunun yeniden gözden geçirilmesi mülki amirlerinin bu konuda Cizre güvenli bir bölgedir. Okullar güvenli alanlardır diyebildiği oranında bunun gerçekleşebileceğini buradan gördüğümüzü ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Birliği Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Konuksay’a Şırnak’ı temsil eden Nuh’un gemisi maketi ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Yalçın, il ve ilçe merkezindeki teşkilat yetkililerile yaptığı istişare toplantısının ardından Cizre’den ayrıldı.