Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tunceli İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 6552 sayılı kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ve diğer hususlar konulu torba yasa bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Tunceli Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıya SGK İl Müdürü Tahir Cevher, Milli Eğitim Müdür Vekili Yalçın Fırat, merkezde bulunan tüm okul-kurum müdürleri ve sorumlu memurlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yalçın Fırat, okul ve kurumların iş ve işlemlerinin düzgün yürütülmesi için SGK İl Müdürlüğü uzmanların ilgili kişileri bilgilendireceklerini söyledi.
SGK İl Müdürü Tahir Cevher ise, "6552 sayılı kanun kapsamında işverenlerin pirim ve primle ilgili borçları sigortalıların primleri ve ihyası genel sağlık sigortası prim borçları, idari para cezaları, ek karşılık primleri, sosyal güvenlik destek primi borçları yapılandırıldı. Borçlar peşin yada 6, 9, 12, 18 taksit halinde ödenmektedir. Kamu kurumlarına 36 taksit, spor kulüplerine de 42 taksite yapılandırma imkanı getirildi. Yapılandırmayla sigortalılar 30 Nisan 2008 tarihli itibariyle durdurulan sigortalılık sürelerini ihya (durdurulan hizmetleri geri alma) yoluyla ödemek suretiyle hizmet olarak kazandılar. 60 günde faza prim borcu olmamak koşuluyla yaptıkları taksitlendirmenin ilk taksitini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabildiler. İşverenler borcu yoktur yazısı alarak ihalelere katılabildiler. İcra takibi ve haciz işlemlerine maruz kalmayarak teşviklerden yararlandılar" dedi.
Gelir testi uyarısında bulunan SGK İl Müdürü Cevher, "Gelir testine gitmemiş olanlar 31 Mart 2015 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurup gelir testi yaptırarak gelir seviyelerini tescil başlangıç tarihinden itibaren güncelleyebilirler. Ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar 31 Mayıs 2015 tarihine kadar başvurarak yeniden yapılandırma yapabileceklerdir" diye konuştu.
Toplantı, konuya ilişkin soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.