Ordu’nun Altınordu ilçesinde 3 yıl önce iş ararken mikro kredi alarak ayakkabı imalat atölyesi açmaya karar veren 40 yaşındaki Sibel Yurttutan, atölyede ayda bin çift ayakkabı üretiyor.
Daha önce ayakkabı imalatçısının yanında çırak olarak çalışan ve bu işi öğrenen Sibel Yurttutan, kendi işini kurmaya karar verince 3 yıl önce Ordu Valiliği Mikro Kredi Bürosu’ndan 15 bin lira kredi aldı. KOSGEB’e başvuran ve makine desteği de alan Yurttutan, ayakkabı imalat ustaları Hasan Keskin ve Aşkın Demirtaş’la ortaklık kurarak iki katlı atölyede üretime başladı. El yapımı ve kişiye göre ayakkabı üretimi yapan Yurttutan ve ortakları, ayda bin çift ayakkabı üretimi gerçekleştiriyor. 9 kişinin çalıştığı atölyeyi ziyaret eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, üretilen ayakkabıları gayet kaliteli bulduğunu belirterek, Sibel Yurttutan ve ortaklarını tebrik etti. Yakın zamanda Çin’de üretilen ve insan sağlığına zararlı kimyasallar barındıran ayakkabıları hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, “Sibel hanım ve ortakları burada büyük ayakkabı imalatçıları ile rekabet ediyor. Ürettikleri ayakkabılar hem kaliteli hem ucuz. Burada kişiye göre istediği model ve renkten ayakkabı üretiliyor. Bu yürekli insanları kutluyorum. Hayırlı kazançlar temenni ediyorum” dedi.
“KENDİNE GÜVENEN İNSAN BAŞARIR”
Vali Balkanlıoğlu, “Sibel hanım iş istemek, ona buna yalvarmak yerine kendi işimi kurayım diyerek yola çıkmış ve bunda da başarılı olmuş bir insan. Demek ki kendine güvenen insanların yapamayacağı bir şey yok. Dolayısıyla her şey insanda bitiyor. Ben yaparım, başarırım demekte bitiyor” diye konuştu.
Sibel Yurttutan ise, daha önce ayakkabı imalatçısı yanında çırak olarak çalıştığını ancak daha sonra işsiz kaldığını, bunun üzerine ‘kendi işim olsun’ diyerek mikro krediye başvurduğunu anlattı. Yurttutan, “3 yıl önce aldığım kredi ile işe koyuldum. Daha sonra KOSGEB’de makine desteği verdi. Bugün burada 9 kişi çalışıyoruz. Üretim gayet iyi gidiyor ve ürettiğimiz ayakkabıları çevre illerde mağazalara satıyoruz” şeklinde konuştu.