Batman’da Ramazan ayı nedeniyle kent merkezinde kurulan semt pazarlarında yerli sebze ve meyve satışlarında artış yaşandı.
Çarşı Mahallesi’nde bulunan pazarda çevre iller ile köylerden getirilen sebze ve meyvelerin yanı sıra köy tavukları ile küçükbaş hayvanlar da satılıyor. Pazar esnafı Ramazan ayı nedeniyle satışlardan, vatandaş da ucuz ürün almaktan memnun.
Yıllardır pazarda esnaflık yapan Mehmet Kalaycı, "Yerli mallar sadece bu pazarda satılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayında ilgi çok büyük. Köy tavuğu, yoğurt, sebze, meyve gibi ürünlerin en doğalı burada satılıyor ve çokta rağbet görüyor" dedi.
Pazarda alışveriş yapan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş ise, "Ramazan ayında herkes buradan yerli ürün olan sebze meyve alıyor. Bu ürünler büyük rağbet görüyor" diye konuştu. Mardin, Hasankeyf ve çevre köylerden çok güzel ürünlerini geldiğini kaydeden Taş, "Yerli ürünler sabahın erken saatlerinde pazarda tezgahta yerini alıyor. Sebze meyve fiyatları da normal seyrinde gidiyor. Fazla pahalı değil" şeklinde konuştu.
Yoğun kalabalığın yaşandığı pazarda iftara yarım saat kala satışlar devam ediyor.