“Kariyer Sohbetleri” başlıklı konferanslar kapsamında üniversitelerde tecrübelerini gençlerle paylaşan yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, “Gençlerimiz her şeyi yapabilecek enerji ve donanımdalar, tek eksikleri özgüven ve onlara yol gösterecek bir örnek” dedi.
Medya alanı dışında Türkiye’nin en önemli tanıtım-organizasyon şirketlerinden birisinin de kurucusu olan ve TRT’de yayınlanan birçok önemli projenin altında imzası olan yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, konuk olduğu her üniversitede büyük ilgiyle karşılanıyor. Bu ilgiden çok mutlu olduğunu ifade eden Yıldız, gençlerin geleceğe hazırlandığı yuvalar olan üniversitelerde yaşanan üzücü olaylar karşısında kaygı duyduğunu belirtti. “Gençlerimiz her şeyi yapabilecek enerji ve donanımdalar, tek eksikleri özgüven ve onlara yol gösterecek bir örnek. İşte yapmak istediğim tam da bu” diyen Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:
“Konferanslarımızın düzenlendiği çatı altında her fikirden gencimiz yan yana oturuyor. Tek kaygıları gelecek olan bu çocuklarımız için iyi bir örnek olabilmek, belki de inançlarına katkıda bulunmak tek arzum. Biliyorum ki başarıya giden yolun ilk ve en önemli koşulu kendine inanmaktır. Çanakkale ve İstiklal Savaşı bunun tarihe kazınmış ispatıdır. Hiçbirimiz geçmişimizi değiştiremeyiz, ama gelecek avucunuzun içindedir. O yüzden her ne yapmak istiyorsak inanarak ve planlayarak amaçlarımız için gayret göstermeliyiz.”
“Ümitsiz ve hedefsiz bir gençlik kötü bir gelecektir” diyerek gençlere nasihatte bulunan Yıldız, “Her konferansım sonunda bu pırıl pırıl genç arkadaşların gözlerindeki parıltıyı görüyorum. Sürekli tekrarlıyorum gideceği yönü olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez derler. Bu cümleden yola çıkarak biz de gençlerimize rüzgar olmak için değil, yelkenlerini hangi yöne çevireceklerini göstermek için çalışıyoruz” diye konuştu.