AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Ankara Tren Garı önünde düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Kuşadası Şubesi'nin çağrısı üzerine yaklaşık 500 kişi, Adnan Menderes Bulvarı ile Zeki Aydın Sokağın birleştiği kavşakta toplandı. Topluluk 'Katilleri biliyoruz, biz barış istiyoruz' ve 'Yapılan alçak katliamı lanetliyoruz, inadına barış diyoruz' yazılı dev pankartlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Ayrıca topluluk 'Barış hükümlerin en güzeli', 'Dünya barışa inananlarındır', 'Barış ölüm ile eşit mi?', 'Barışa emanet olun' ve 'Sarayın savaşına hayır' yazılı dövizler de taşıdı. Öfkeli grup, attıkları sloganlarla hükümete ve Cumhurbaşkanına tepki gösterdi. İnönü Bulvarından Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Anıtına gelen grup, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Eğitim Sen Kuşadası Şube Başkanı Erdal Kılınç, basın açıklaması yaptı.
Katilleri tanıdıklarını söyleyen Kılınç, "Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır" dedi.
Beş dakika sessiz oturma eylemi de yapan grup, ardından dağıldı.
Öte yandan; Aydın Eczacılar Odası, üç gün boyunca vitrinlerin karartılıp, yakalara siyah kurdele takacaklarını duyurdu. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bizim birlikte ve huzur içinde yaşamamızın tek koşulu toplumsal barıştır. Toplumsal barışı korumak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çünkü ölen biziz, bizim insanımız. Bu nedenle üç günlük Ulusal Yas süresi boyunca eczane vitrinlerimizi karartacak ve siyah kurdelelerimizi beyaz önlüklerimizin üzerinde taşıyacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız."

FOTOĞRAFLI