90 bin Türk Askeri’nin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı etkinliği düzenleyen Kayserili dağcılar, Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Dipi Dağcılık tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitleri’nin 100. Yılı Anma Etkinliği çerçevesinde, Kayseri’den Sarıkamış’a hareket eden ekip, Allahuekber Dağları’na zirve tırmanışı yaptı, ekip zirvede hem Peygamber Efendimiz için hem de Sarıkamış Harekatı sırasında donarak can veren 90 bin şehidimiz için dualar etti.
Dogumevi doktorlarından Dr. Münevver Tuncel, Dr. Başak Cıngıllıoğlu ve Dipi Dağcılık ekibinde yeralan Mustafa Kılıçaslan, Celal Topaktaş, Kemal Bayır, Hamdi Günay, Menşure Okur, Metin Öz, Yaşar Şahmetlioğlu, Erhan Değirmenci, Metin Demircan, Seyfettin Esen ve Meliha Kaya’dan oluşan ekip adına konuşan Basın Sözcüsü Metin Demircan, Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü Yılı’nda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Demircan, "Dipi Dağcılık olarak, tırmanma etkinliklerimize bukez çok anlamlı bir tırmanış eklemenin hazzını yaşıyoruz, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliginin yüzüncü yılının Peygamber Edendimiz’in doğum günü olan Mevlut Kandili’ne denk gelmesi de tevafuk oldu, dışarıda kalan saçlarımızın bile 5 dakika içerisinde donduğu Allahuekber’in zirvesinde 90 bin şehidimizin neler yaşadığını daha iyi idrak ettik, hem şehitlerimize hem Peygamber Efendimiz’e dualar ettik, ruhları şad cennette mekanları komşu olsun" dedi.
Demircan, Sarıkamış şehitleri için gerçekleştirdikleri tırmanışı gelenekselleştirmeyi düşündüklerini de belirtti.