Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, belediyenin fen, park bahçeler ve temizlik işleri müdürlüğü personeli ile bir araya geldi.
Akdeniz Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantılarda, eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’ün yanı sıra Sendika Şube Başkanı Kemal Göksoy da hazır bulundu. Her birim personeli ile ayrı ayrı gerçekleştirilen toplantılarda, ilgili birimden sorumlu Eş Başkan Yardımcısı ve birim müdürleri de toplantıda yer aldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün son dönemde yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Türk, mahallelerden bu konuda olumlu geri dönüşler aldıklarını sözlerine ekledi. Emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayan Türk, emekçiler arasındaki eşitsizliğin giderilmesi açısından bazı düzenlemeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Akdeniz Belediyesi’nin en ağır yükünü çeken birimlerden birimin temizlik hizmetleri olduğunun altını çizen Eş Başkan Yüksel Mutlu ise bu ağır yüke karşın taşeron sisteminden dolayı emekçilerin hak ettiği ücretleri alamadıklarını ifade etti. Konuşmaların ve personelin taleplerinin dinlenmesinin ardından, 2014 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılan ’ayın personeli’ ödül töreni gerçekleştirildi. Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Çıtıl, ’ayın personeli’ olarak seçilen 4 temizlik işleri çalışanına birer altın takdim ettiler.
Eş Başkanlar, daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile de ayrı ayrı toplantı aldılar. Park Bahçeler Müdürlüğü toplantısında, Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe de hazır bulundu. Sendika üyesi işçilerle belli periyotlarda toplantılar yaptıklarını hatırlatan Sendika Şube Başkanı Kemal Göksoy, bu toplantıları sendika yönetimi ve çalışanların yanı sıra belediye yönetiminin de bulunduğu daha geniş kapsamlı toplantıların yararlı olacağını düşündüklerini belirtti. Göksoy, bu çağrıya olumlu yanıt veren belediye yönetimine ve Eş Başkanlara teşekkür etti.
Taşeron sisteminden kaynaklı gelir adaletsizliğinden işçilerin diğer özlük haklarına ilişkin sorunlara kadar pek çok konuya değinen Eş Başkanlar, “Taşeron uygulaması, merkezi yönetim tarafından uygulamaya konulmuş, özünde emek sömürüsünü içeren bir sistemdir. Bundan kaynaklı mağduriyetlerin ve sıkıntıların aşılması noktasında yasal engeller ya da belediyemizin gelir-gider durumundan kaynaklı sorunlarla karşılaşıyoruz. Her şeyden önce emeğin sömürülmesine anlayış olarak karşıyız. Bizim bu taşeron sistemini süreç içerisinde kaldıracak plan ve projemiz var. Önemli olan, bu süreçte halkımıza karşı hizmet üretme sorumluluğumuzda herhangi bir zafiyete meydan vermemektir. Biz her türlü eleştiriye açık bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Sadece dışarıdan gelecek olan eleştirilere değil, aynı zamanda kendi kurumumuz içinden, kendi çalışma arkadaşlarımızdan gelecek eleştirileri ve önerileri de dikkate almak durumundayız. Özellikle temizlik, fen işleri ve park bahçeler gibi icracı müdürlüklere bağlı personelimiz belediyemizin vitrini konumundadır. Sizler sahada bizi ve belediyemizi temsil ediyorsunuz. Bu nedenle sizlerin görüşleri bizim için son derece değerlidir” şeklinde konuştular.