.Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) tarafından kurulan www.turkhaber.com.tc adlı site Türk Dünyası ve Ortadoğu ağrılıklı bir yayın çizgisi ile yayın hayatına başladı. Portal aynı zamanda Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD)’nin resmi sitesi olarak kuruldu.
Türkiye merkezli 2014 yılında Bartın’da kurulan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Türk Dünyasının kanayan yaraları Doğu Türkistan, Azerbayacan’ın işgal altındaki toprakları Karabağ, Kırım, Suriye, Irak ve Filistin üzerine yaptığı çalışmalar ile sesini duyurdu. Mart 2014’de GAP Gazeteciler Birliği ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Suriye Türkmen Medyası ve Sorunları Çalıştayı’ Eskişehir’de gerçekleştirmesinin ardından Kasım 2014 tarihinde organize edilen, İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Töreni Türk dünyasının sesi olmuştu.
GASPIRALI GAZETECİLİĞİ
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nden yapılan açıklamada "Bizler İsmail Bey Gaspıralı’nın Dilde, fikirde, işte birlik şiarı ile hareket eden gazetecileriz.Türk Haber tüm Türk Dünyası’nın sesi olacaktır.Çatımız altında gerçek ve emektar gazeteciler yer alacaktır.Tüm meslektaşlarımızla çalışmak isteriz’’ denildi.