Belediyenin iki yıl önce yıkım kararı aldığı, bir yıl önce de zorla boşalttığı Zeytinburnu’ndaki 7 katlı Kuran Sitesi, 13 Ocak günü öğleden sonra aniden çökerek, yolda yürüyen iki kişinin canını aldı.

Binanın enkazı altında kalanlar arasında, kendilerini kreşten alan dedesi ve ikiz kardeşiyle evlerine dönmek için yolda yürüyen henüz 5 yaşındaki Mehmet Bilge Özdener de vardı. Küçük Mehmet Bilge ve yoldan geçen Mehmet Akbaş (60) can verirken, ikiz kardeş Ahmet Kaan ve dede Yavuz Özdener ile 17 kişi de yaralandı.

Mehmet Bilge babasının memleketi Ordu’nun Kumlu ilçesinde geçtiğimiz hafta toprağa verildi. İkiz kardeşinin acı sonu söylenmeyen Ahmet Kaan da sonunda taburcu edildi. Bir otelin müdürü olan baba Orhan Yusuf Özdener, Ahmet Kaan’ın durumunun iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘ÖNCE ÖLÜMÜ ANLATTIK’

“Psikiyatrist ve terapistlerle görüştük. ‘İkizinin öldüğünü bilmesi gerekiyor’ dediler. Bugün (dün) ona önce ölümün ne olduğunu anlattık. Sonra da kardeşinin öldüğünü söyledik. Şimdi dava düşünmek değil sadece acımı yaşamak istiyorum. Bir ihmal varsa, tüm Türkiye’de bu tür ihmaller olmaması için uğraşacağım. Başkasının oğlu da ölebilirdi orada. Avukat ve danışmanlarımla daha sonra bu konuda görüşeceğim.”

Hürriyet