Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, yıllardır ilçenin kanayan yarasından biri olan Kale Çayı projesinin nihayete kavuştuğunu, Mayıs Ayı sonu itibariyle “Kale Çayı” projesinin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.
30 Mart 2014 Yerel seçimler öncesi seçim beyannamesinde de yer alan ve Pasinlerli vatandaşlara seçimlerde “Kale Çayının” yapılacağının sözünü veren Başkan Sertoğlu, seçimler sonrası başlattığı Kale Çayı’nın Rehabilitasyon inşaatının yapılabilmesi için yapılan çalışmaların nihayet kazandığını, Mayıs ayı sonu itibariyle ihaleye çıkacağının müjdesini verdi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, "İlçemizin kanayan yaralarından biri olan Kale Çayı projemiz mayıs ayı sonu itibariyle ihaleye çıkmış bulunmaktadır. Bu proje ile ilçemizin sınırlarından geçen ve çevremize kötü bir görüntü kirliliği veren Kale Çayı’nın rehabilitasyon çalışmalarını başlatacağız. Kale Çayı’nın rehabilitasyon çalışmaları tamamlandığı zaman ilçeye farklı bir görüntü sağlayacak." dedi.
Bu proje kapsamında sadece görüntü kirliliğini değil, pis kokulardan rahatsız olmaları da engelleyeceklerini, geçen beş yıllık başkanlığı döneminde belediyeciliği iyi öğrendiğini, geçtiğimiz dönem borçlarla boğuşan bir belediyeden kurtulduklarını, kalfalık döneminde ise Pasinler’i daha yaşanır bir ilçe yapacaklarını belirten Sertoğlu, ilçenin bu projeler sayesinde Erzurum’un en güzel ilçeleri arasında gösterileceğini ifade etti.