Niğde İl Müftülüğü 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” açılışı törenle başladı.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törene Niğde Vali yardımcısı Abdullah Uçkun, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Kendirli cami imamı Kazım Yalçın Kuran-ı Kerim okudu.
Törende konuşma yapan Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, “ Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya, onun evrensel mesajlarını insanlık alemine sunmaya, faaliyetler yapmaya geldik. Bu çalışmalarla kalplerde var olan peygamber sevgisini reva etmeyi ve insanlarımızın yaşadığı er yerde bir bilgi, irfan ve hikmet ziyaretini kardeşlik duygularını perçinlemeyi bir farkındalık oluşmasını böylece manevi yenilikleşmeyi amaçlamaktadır. Sevgili peygamberimizin getirdiği rahmet, bereket yüklü ve çağlar su idari mesajlarını bütününü anlamaya, üstün ahlakını özümsemeye ona Dylan eşsiz sevgiyi gönüllerden, sözlere oradan da toplumsal bilince aktarmaya çalışıyoruz. Sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet ve adaletle birlikte, birlikte yaşama bilincini güçlendirme ve böylece duygularımızı güçlendirerek barışa, huzura katkı sağlamaktayız. Bu sayede dünyamızı da, ahiretimizi de mahur kılmaya sarf etmekteyiz” dedi.
Törende bir konuşma da Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun yaptı.
Uçgun konuşmasında, “Diyanet İşleri Başkanlığı anlayışının çok çok ötesinde son yıllarda. İnsanların ihtiyaç duyduğu, ihtiyaçlarına cevap veren çok iyi hizmetler yaptığına inanıyorum. Müslümanda olması gereken ne varsa bizde o yok. Yeryüzünde bakıyorum birileri ağlıyor, işin kötü tarafı da ağlatan da Müslüman. Birisi birini vuruyor, kanayanda Müslüman, kanatanda Müslüman” diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, katılımcılara gül ve kitap hediye etti.
Program sonrası Türk Kızılayı Niğde Şubesi katılımcılara lokum dağıttı.