Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan genç kızın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı skeçleri izlenme rekoru kırıyor. Günümüz gençlerini anlatan “Aşk şimdi milletin dilinde öpücüklü smile” videosu ise sosyal medyanın takibinde.
Geleneklere bağlı ve teknolojiden de haberdar bir köylü kadın karakteri olan “Hatice Teyze”yi canlandıran lise mezunu Burcu Zorlu’nun, arkadaşlarının yardımıyla cep telefonu ile çektiği skeçleri binlerce kez izlendi. Babası Trabzon Oflu, annesi Mersinli bir ailenin kızı olan Zorlu, kısa sürede Mersin’in fenomen kızı oldu.
Arkadaşlarıyla birlikte çektiği skeç tarzı videolarda insanların kendilerini bulduğunu ifade eden Zorlu, “Ekstra bir şey katmadık aslında. Bir şeyler de yazmadık, o an aklımızdan geldiği gibi doğaçlama bir şeyler oynamaya çalıştık. İnsanlar kendilerini buldu videoda. Bu sebeple çok rağbet gördü, beğenildi diye düşünüyorum” dedi.
“Hatice Teyze” karakterinin tam bir Mersinli Yörük kadını olduğunu ifade eden Zorlu, “Sabah uyanıp, akşam tekrar uyuyana kadar, gün içerisinde normal bir insanın, İstanbul’da yaşayan bir insanın sığdıramayacağı birçok şeyi sığdırabiliyor. Çocuk büyütüyor, eşine destek oluyor. Aynı zamanda evin gelirine katkıda bulunuyor. Birçok şey de var. Hiperaktif ve pozitif bir kadın. Sevmediğini dile getirse de teknolojiden oldukça haberdar. Aynı zamanda çok romantik bir kadın, bunun da altını çizerek belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Zorlu, skeç videolarını beğeniyle takip eden herkese de teşekkür etti.
EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARININ İÇERİĞİ
Gece bir araç üzerinde sokak lambasının ışığı altında tavuklarına dadanan tilkiyi bekleyen Hatice Teyze’ye, “Şimdiki aşklar hakkında ne düşünüyorsun” diye soruluyor. Hatice Teyze ise yöresel şivesiyle “Aşk eskidenmiş yavrum şimdi aşk kalık değil. Şimdi hoşlantılar, kızlarda bir şıpsevdilik. Evde pantolonunu ters çevirip atıp, dışarı çıksan bu çocuk benim çocuğum mu deyip tekrar tekrar bakarsın” diyor.
Önce oğlu ve kızının yaşantısından kesitler anlatıyor, daha sonra da telefon aşklarına ve selfieye değinerek, eleştirilerde bulunup, “Aşk şimdi milletin dilinde öpücüklü smile” diye cevap veriyor.
Diğer bir video ise olumsuz hava şartların çiftçiye etkisini konu alıyor. Muhabir, Hatice Teyze’ye sorular yöneltiyor, o ise televizyonda izlediği bir haberde pazardaki kadınların fiyatları eleştirmesine tepki gösteriyor. Hatice Teyze, “Fiyatlar için hanım ablalarımız ateş pahası demişler. Ben öncelikle onlara seslenmek istiyorum. Evinde sıcak sobanın kenarında otururken sen çiftçiyi anlayamazsın. Bak ne kadar soğuk, tirim tirim titriyoruz” ifadelerini kullanıyor.
Kadına şiddeti konu alan bir diğer videoda ise Hatice Teyze eşinden odasına kahvaltı ister ama karşılığı hiçte hoş olmaz. Hatice Teyze’nin eşinin duygusuzluğundan şikayet ettiği videosu ise en çok izlenenler arasında.