ARTVİN (AA) - Artvin Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 170'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Artvin Valiliği önünde, Kızılay kan toplama aracında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile emniyet mensupları katıldı.

Akbaş, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170'inci yıl dönümü kutlama programı dahilinde kan bağışı kampanyası başlattıklarını  belirterek, "Polis teşkilatımızın çalışmalarının yanı sıra vatandaşımızın her daim her sıkıntısında, telaşında yanında olduğumuzu göstermek amacıyla bu tarz etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Kan bağışımız gün boyu devam edecek. İlerleyen tarihlerde yine kan bağışlarında bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Artvin Kızılay Şube Başkanı Seracettin Yazan ise Türkiye'de Artvin'in 31'inci il olarak kan bağış istasyonun açtığını hatırlatarak o günden bu güne ilçelerde köylerde kan toplama faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Bir kanın 3 hastayı tedavi ettiğini dile getiren Seracettin Yazan, geçen yıl Türkiye genelinde 1 milyon 862 bin ünite kan topladıklarını belirterek, "Bu seneki hedefimiz 2 milyonun üzerine çıkmak. Kızılay olarak kan toplamaya başladığımız ilk dönemlerde biz 350 bin ünite kan toplardık. Bunun da 300 binine yakınını askerden alırdık. Günümüzde askerden hemen hemen hiç almıyoruz. Vatandaşlarımız kan bağışı konusunda her geçen gün bilinçleniyor. Bu günkü kampanyasından dolayı emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.