İbrahim UĞUR / ERBAA(Tokat,), () - TÜRKİYE'de yaşanabilecek yıkıcı depremlere dikkat çekmeyi amaçlamak için Van'ın Erciş İlçesi'nden 10 gün önce bisikletle yola çıkan AKUT Ankara Ekibi'nin 2 gönüllü üyesi Derya Keçeci ve Mehmet Murat Boz, 510 kilometre pedal çevirerek Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne ulaştı.
AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara Ekibi, yıkıcı depremlere dikkat çekmek amacıyla ilginç bir projeye imza attı. 'Fay hattında bisikletle 1500 KM' adı verilen proje kapsamında AKUT gönüllüleri Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, Kuzey Anadolu fay hattı boyunca, bisikletle bin 500 kilometre pedal çevirecek. Türkiye'nin yakın tarihinde derin yaralar bırakan depremlerin yaşandığı Kocaeli’ndeki Gölcük ve Van’daki Erciş'inde üzerinde bulunduğu bin 500 kilometrelik fay hattı üzerinde pedal çevirecek olan Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, 1942 yılında 7 büyüklüğünde bir deprem yaşayan Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne ulaştı. AKUT Ankara ekibi ilçe merkezinde hazırladıkları broşürleri dağıtarak vatandaşları deprem konusunda bilgilendirdi.
17 AĞUSTOS'TA YALOVA'DA OLACAKLAR
AKUT Ankara ekip lideri Hakan Korkut, proje kapsamında 510 kilometreyi geride bıraktıklarını kaydederek şunları söyledi:
"1500 kilometre fay hattı boyunca yerleşim yerlerinde bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Bölge halkına depremle ilgili bilgiler vereceğiz. Yalova’ya kadar devam edecek. 17 Ağustos’ta Yalova’da olacağız. İki bisikletçi arkadaşım Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci pedal çeviriyorlar. 510 kilometreyi geldiler ve çevirmeye devam ediyorlar."
AKUT ekibi daha sonra Amasya'ya doğru hareket etti.

FOTOĞRAFLI