İlkadım Belediyesi’nde 01 Ocak 2015 günü itibariyle iş akitleri sona eren işçilerden bazıları belediye önünde bir araya gelerek eylem yaptı.
Yoğun güvenlik önleminin alındığı eylemde MHP İl Başkanı Şaban Kılıç’ın konuşması sırasında belediye görevlileriyle işten çıkartılan işçiler arasında tartışma yaşandı. Siyasi görüşlerinden dolayı işçilerin iş akdinin sona erdiğini iddia eden MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, "Belediye MHP’den AK Parti’ye geçtiği zaman bu tarz olaylar olacağı aklımıza gelmişti. İşçi kardeşlerimiz sırf bir siyasi görüşü olduğu için işten çıkartılmıştır" dedi.
Başkan Şaban Kılıç’ın konuşmasının ardından işçiler daha sonra avukatları aracılığı ile belediye yetkilileri ile görüşerek, çıkış belgelerinin kendilerine verilmesini talep etti.
DEMİRTAŞ KENDİSİNE YÖNELİK İDDİALARA CEVAP VERDİ
Eski İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kendisine yönelik suçlamalara cevap verdi. Necattin Demirtaş düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, kendi döneminde belediyeden işçi çıkarmadığını söyledi.
Demirtaş, “Benim dönemimde ben adam atmadım ama kamu kurumlarına gönderdim. Kamu kurumlarına mevcut iktidar birleşen belediyelere norm kadro çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlara aktarma yetkisi verdi. Biz de bu yetkiyi kullanarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına 450’ye yakın arkadaşımızı gönderdik. 150’ye yakını da kendi rızaları ile emekli olup, kıdem tazminatı ödenmek suretiyle belediye ile ilişiği kesildi” diye konuştu.
Demirtaş, göreve geldiklerinde belediyede bin 500 personel çalıştığını, teslim ettiklerinde de bin 277 personel ile teslim ettiklerini dile getirdi.
Kendisi hakkında çıkan ‘özel lojmanı 12 belediye personelinin koruduğu’ yönündeki habere de değinen Demirtaş, “Ben göreve geldikten sonra belediye başkanı olarak birçok tehditler hatta gece evimize kurşunlamalar da yapıldı. Bunları dikkate alarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden koruma talebinde bulundum. Emniyet Müdürlüğü koruma işleminin belediye olarak kendimiz tarafından yapılması yönünde bize bilgi verdi. Kendimizin can güvenliğinin sağlanması maksadıyla 10 kişi değil, 2 kişi gece orada bizi koruma amaçlı bekledi” şeklinde konuştu.